RoMi Cage

Release debuutalbum ‘Things We Never Say’ van RoMi Cage op 9 november.
In februari van dit jaar vertrokken de Zeeuwse Romy en Michaël Coomans voor zes weken naar Los Angeles om hun debuutalbum op te nemen. Een mail met een aantal zelfgemaakte demo’s verraste top-producer Joe Chiccarelli.
Chiccarelli (winnaar van 8 Grammy-Award en producer van ondermeer U2, Alanis Morissette, Elton John en Jason Mraz) nodigde hen uit om naar Hollywood te komen
en samen te gaan werken in de wereldberoemde Sunset Studio’s aan hun debuutalbum.
Crowdfunding
Een album opnemen in Los Angeles is allesbehalve goedkoop. Met behulp van crowdfunding via voordekunst.nl, spaargeld, familiesteun etc. werd binnen anderhalve maand met de hulp van meer dan 350 sponsoren zo’n € 70.000,- bijeen gesprokkeld waarmee dit avontuur kon beginnen.
Recording
Het album werd opgenomen met befaamde studiomuzikanten als Sean Hurley (bas, o.a. John Mayer), Victor Indrizzo (drums, o.a. Alanis Morissette), Roger Manning (toetsen, o.a. Beck en Pink) en David Levita (gitaar, o.a. Sara Bereillas). Het album werd gemasseerd door Emily Lazar (o.a. Beyonce en Bon Jovi) in The Lodge, New York.
Het resultaat mag er zijn: het album ‘Things We Never Say’ bevat 11 prachtige popnummers met een vleugje country en hier en daar een rauwer randje.
De thema’s hoop, geloof en liefde lopen als een rode draad door het album en omschrijven alle vraag- en uitroeptekens van het leven.
Release
Het debuutalbum zal op 9 november gereleased én gepresenteerd worden in de poptempel Paradiso, Amsterdam. De Zeeuwse presentatie van dit album staat gepland op 17 september tijdens het Film by the Sea festival in Vlissingen. Tijdens dit festival zal tevens de over hen gemaakte documentaire vertoond worden.
Voorproefje van deze documentaire? Check HIER
Single
Inmiddels is de eerste single ‘Breathe’ een feit. Check HIER de single en videoclip van ‘Breathe’
Meer info: 
Romi Cage live is:
Romy Coomans – zang
Michaël Coomans – gitaar
Jimmy van den Nieuwenhuizen – drums
Roy Beukers – gitaar
Martin Verdonk – percussie
Born Sanders – toetsen
Frank Strokap – bas