Leonie Meijer

Zangeres werkt voor derde album samen met hitschrijver Whitney Houston.

Voor haar nieuwe album The Naked Sessions heeft zangeres Leonie Meijer samen gewerkt met o.a. Jud Friedman. Leonie schreef samen met de Amerikaanse songwriter de nummers White Ribbons en Same River Twice. Eerder schreef hij nummers voor o.a. Barbra Streisand, Rod Stewart en is hij verantwoordelijk voor de wereldhit Run To You van Whitney Houston uit de film ‘The Bodyguard’.

Naast de songs met Friedman bevat het album ook Nederlandstalige tracks. Ik Kom Naar Je Toe en de laatste single Als Ik Breek zijn twee nieuwe songs die Leonie schreef samen met gitarist Arie Storm. Hij schreef eerder songs voor Glennis Grace en Emma Bale en is de vaste gitarist in de band van Anouk. Ook componist en tekstschrijver Han Kooreneef leverde een bijdrage aan het nieuwe album met Ik Verlies Het Van Jou. En naast meer intieme versies van Leonie Meijers hits als Scherven Van Geluk, Het Staat In De Sterren en Niemand Als Jij, bevat het album ook eigen interpretaties van o.a. True Colours (Cyndi Lauper) en Caruso (Luciano Pavarotti).

De liedjes op het album vormen de basis van haar tweede theatershow Naked, waarmee de 30-jarige zangeres nog tot eind januari in bijna 30 theaters door heel Nederland tourt.

Leonie Meijer: “ Met The Naked Sessions ging ik op zoek naar naaktheid in liedjes en een iets rauwere manier van opnemen, namelijk ‘on the spot’ met m’n bandleden tegelijk in de studio. Na maanden voorbereiden en schrijven gaf dit een enorme kick. En voor een control-freak als ik een enorme uitdaging, want in plaats van wekenlang opnemen en eindeloos schaven, hebben we nu alles in één week tijd erop gezet. Naast nieuwe songs staan er ook een aantal oude favorieten op die ik ook wilde ‘strippen’. Zo is dit nieuwe album een soort muziekdocument van waar ik nu sta met mijn liedjes en op deze naakte manier neem ik ze ook mee het theater in”.

Leonie Meijer is één van de weinige singer-songwriters die succesvol is gebleken na het eerste seizoen van The Voice of Holland waarin zij de finale wist te behalen. Op haar vorige albums Los en Luister Maar werkte zij samen met Roel van Velzen, Martin Buitenhuis, Nick Schilder en Jeroen van der Boom en wist met beiden een Top 10 notering te scoren in de iTunes Top 100. Afgelopen jaar schreef zij songs voor Kinderen voor Kinderen, Ruth Jacott en de hit Als jij maar van me houdt van Jada Borsato. Dit laatste nummer werd op YouTube in diverse versies al meer dan 5 miljoen keer bekeken.

In mei 2015 stond Leonie Meijer in Paradiso, Amsterdam. Sinds 3 oktober is Leonie de nieuwe stem van NPO Radio 2. En naast haar eigen theatertour is Meijer dit najaar ook nog samen met o.a. Matt Dusk, Hadewych Minis, Ruben Hein en het Metropole Orkest te bewonderen in Sinatra 100, een eerbetoon aan Frank Sinatra.

Het album The Naked Sessions is vandaag zowel fysiek als digitaal verschenen via iTunes en Bol.com

Foto: Ivo van Vliet