Michael Prins

Dubbelconcert Michael Prins en Marc O’Reilly in Groene Engel.

Michael Prins werd gekozen tot ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’. Daarna volgen de successen voor Michael Prins elkaar in rap tempo op. Zijn debuutalbum Rivertown Fairytales belandt in de top 10 van de Album Top 100 en zijn najaarstour is binnen no-time uitverkocht.

Het leven van Michael lijkt vooralsnog een grote voorbereiding op wat ooit uit moet monden in een muzikale carrière. Hij stopte al op zijn 15e met zijn middelbare schoolopleiding en ging aan het werk in het kunstatelier van zijn vader. Daarnaast investeerde hij veel tijd in de muziek.

Classic songwriting is wat singer-songwriter Michael Prins drijft en in mei verscheen zijn tweede album A Dreamers’ Dream Is Forever To Be Yours. De songs van Michael Prins zijn verhalend, eerlijk en openhartig. Zijn warme stem klinkt vertrouwenwekkend. De oude meesters van het genre John Lennon en Joni Mitchell – en weer later mannen als Rufus Wainwright en Jeff Buckley – draaiden er niet omheen. Als ze verliefd waren, dan zongen ze dat. Zonder enige omhaal. “Ze waren zó duidelijk en hun liedjes zó mooi. Dat durfden ze toen, gewoon de simpele emotie raken, ” aldus Michael. En dat is precies wat hijzelf ook losmaakt met zijn nieuwe album. De openingszin van de eerste single Fear Not, het schrijnend mooie duet met Carice van Houten, laat aan duidelijkheid niets te wensen over. “Although I’m fragile in your hands, I want to take that chance”, deze begenadigde liedjesmaker en zanger gaat regelrecht voor je hart.

Marc O’Reilly
De uit Ierland afkomstige Marc O’Reilly maakt heerlijke groovy rootsmuziek van de bovenste plank. De folky bluestroubadour heeft namelijk de perfecte ingrediënten in huis om uit te blinken in dit genre: een hese warme stem, gevarieerd gitaarspel, poëtische teksten en meeslepende melodieën. In 2011 verscheen zijn debuutalbum, My Friend Marx, waarmee hij zich te vestigen als een van de meest opwindende artiesten binnen het folk- & bluesgenre en prompt werd vergeleken met artiesten als John Martyn en Bon Iver. In zijn muziek hoor je invloeden van de pure Amerikaanse folk & bluesgecombineerd met groovy ritmes. Inmiddels is zijn tweede album Human Herdings uit en was onder andere te zien op het Glastonbury Festival (UK). Veelbelovend dus! @De Groene Engel

Fotografie: Hans Kreutzer