Weird Al Yankovic

’s Wereld’s populairste komiek treedt op in de Melkweg.

Weird Al Yankovic  parodieert al bijna 40 jaar parodieert hij talloze popsterren, van Michael Jackson en Madonna tot Green Day en Nirvana, en verkocht hij miljoenen albums. ’s Werelds populairste muzikale komiek treedt echter zelden in Europa op. Na zijn weergaloze show in Paradiso in 2010 komt Weird Al Yankovic eindelijk weer naar Amsterdam, met zijn nieuwe album ‘Mandatory Fun’.

Weird Al’s doorbraak kwam eind jaren zeventig met zijn parodie op The Knacks ‘My Sharona’ (‘My Bologna’) en zijn eerste echte hit kwam in 1984 met ‘Eat It’, gebaseerd op ‘Beat It’ van Michael Jackson. Na grootste successen met parodieën op o.a. Madonna (‘Like a Surgeon’), opnieuw Michael Jackson (‘Fat’), Nirvana (‘Smells Like Nirvana’) en Coolio (‘Amish Paradise’), was hij er vorig jaar opeens weer met een messcherpe versies van de wereldhits ‘Happy’ van Pharell Williams (‘Tacky’) en ‘Blurred Lines’ van Thicke (‘Word Crimes’) van zijn 14e album ‘Mandatory Fun’. Dit album schoot meteen door naar de eerste plek van Billboard’s Top 200 Album Chart en won een Grammy Award voor beste Comedy album. @Melkweg

Fotografie: Luuk Denekamp