Dilana Smith

Rockzangeres gaat helemaal los in Dordrechtse DOOR.

Rockzangeres Dilana Smith stond afgelopen zondag met de SHIisDilana  in DOOR in Dordrecht. Een kleine, intieme locatie die veel weg heeft van een huiskamer. Daarom was de sfeer zoals die van een huiskamerconcert. Met de volgende bezetting: Dilana Smith zang en gitaar  Filipa Amaro 2e zang en gitaar,  Penthy Roussies bas,  Mariana Rosa gitaar and  Sonia Cabrita drums.

Dordrecht was het laatst concert van deze Autumn Tour met haar nieuwe meiden rockband SHIisDilana. Met daarin behalve Dilana drie andere dames afkomstig uit Portugal. Afgelopen zomer zijn ze voor t eerst met deze vrouwenband gestart en hebben een tour door Europa gedaan met onder meer festivals in Nederland (Haringrock),  Duitsland en Tjechie (Hradeck).

Het plan is om volgend jaar te gaan touren in Amerika om dan in mei terug te keren voor weer een Europa tour. Voor volgens jaar najaar zijn er plannen voor Australie. En overal waar er maar een stekker in t stopcontact kan.

In DOOR in Dordrecht gaf Dilana op 22 november met haar meidenband een bijzonder optreden waarbij langzame tracks afgewisseld werden met up-tempo. Dilana is in veel stijlen thuis en met haar overtuigende rockstrot en teksten die echt wat te melden hebben weet ze een breed publiek te raken. Dit is rock ‘pur sang’!.

De kleine bezoekers fangroep in Dordrecht bestaat grotendeels uit vrouwen. Ze genieten optimaal van Dilana’s skills en die van haar virtuoze begeleidsters. Eigen nummers maar ook covers van bv Led Zeppelin (Wholo Lotta Love) en een lang uitgesponnen eigen versie van Zombie van The Cranberries. Nummers die verder voorbijkomen zijn onder meer:  ‘Holiday’, ‘Silver Ashes’, ‘My Drug’, ‘Roxanne’, ‘I Hate You’. en ‘The woman I am’. Het wordt in DOOR een lang optreden van twee uur en verveelt geen moment. En nu maar uitkijken naar volgend jaar wanneer Dilana weer de Nederlandse podia komt verblijden.

Door Anneke Ruys