Elenne May – Sheep For Fiber EP

Singer-songwriter brengt deel 1 van muzikale drieluik uit.

Elenne May vertelt verhalen en daar is ze erg goed in. Ze doet dat met tekst en muziek in het Engels, de taal van haar jeugd. Haar wieg stond in het oer Nederlandse Ede, maar Elenne groeide op in het verre Australië. Tegenwoordig woont de singer-songwriter met man en kind net buiten Amsterdam. Elenne zingt over mensen, kwetsbaar of sterk, jong of oud in situaties van voor- en tegenspoed. Haar teksten giet ze in prachtige liedjes die zowel tekstueel als sferisch raken. Het zijn zweverige, stemmige songs die je even ver weg naar een magische wereld transporteren. En wie zou dat in deze moeilijke tijden niet graag willen! Denk bij Elenne May aan de songs van Agnes Obel, Joanna Newson en Soap en Skin maar dan wel ook wel weer erg eigen. Het verhaal wat ze kwijt wil vertelt ze op de EP ‘Sheep For Fiber’. Die maakt weer onderdeel uit van 3 EP’s in totaal die online zullen worden uitgebracht en uiteindelijk een drieluik zullen vormen op een album. May is geen debutante in de muziek. In 2011 deed ze mee als singer-songwriter aan de Grote Prijs van Nederland en de Amsterdamse Popprijs. Met beide bracht ze het tot de kwartfinale: een hele prestatie omdat May’s muziek verre van commercieel is en niet bestemd voor de grote massa. ‘Sheep For Fiber’ geeft een goed beeld van wat we nog meer gaan verwachten. Wij kijken in ieder geval al uit naar de tweede EP die later in dezelfde serie gaat verschijnen. www.elennemay.com **** (AR)