Father John Misty

Zanger brengt de Grote Zaal van Paradiso in extase.

J. Tillman is Father John Misty, eerder bekend als drummer van Fleet Foxes. Hij bracht het langverwachte nieuwe album ‘I Love You, Honeybear’ uit in februari en verraste vriend en vijand. ‘Bored in the USA’  was daarvan de eerste single – een humoristische parodie op de bekende Springsteen hit. Maar Father John Misty komt ermee weg: grote orkestrale arrangementen en donkere vocalen maken een diepe indruk.

Father John Misty maakt verhalende indierock met invloeden uit traditionele folkmuziek en donkere bluesrock; een bijzonder, intens geheel. In maart dit jaar gaf hij een fantastisch optreden in een uitverkocht Paradiso Noord, gisteren was hij helemaal klaar voor de geheel uitverkochte Grote Zaal.

Fotografie: Luuk Denekamp