Maceo Parker

Saxofonist met swingende show in Patronaat.

Maceo Parker werd bekend als bandlid bekend bij niemand minder dan James Brown! Daar startte de swingende jazz, funk- en soul saxofonist vijftig jaar geleden zijn loopbaan. Met zijn unieke saxgeluid was Maceo te horen op de eerste grote hits van Brown zoals ‘Papa’s Gotta Brand New Bag’, ‘I Feel Good’ en ‘Cold Sweat’. Ondertussen heeft Maceo onder andere samengewerkt met Ray Charles, George Clinton, De La Soul en de Red Hot Chili Peppers. Zelfs Prince leende Maceo voor zijn Musicology Tour. Want als je funk wilt, ‘Dial MACEO’!

In zijn solocarrière bracht Maceo Parker sinds 1970 zestien albums uit, waarvan zijn meest recente werk ‘Soul Classics’ in 2012 uitkwam. Het geluid van Parker is meer funk dan jazz en zijn muziek treft raakvlakken met 60’s soul, 70’s funk en experimenteert hij ook graag met rustigere jazz en hiphop. Één ding is zeker, de funklegende zal deze avond niemand stil laten staan. Dus, “Maceo, blow your horn!”.

Maceo Parker pakt uit op 19 november en neemt niemand minder dan drumster Cora Coleman mee naar Patronaat. Cora Coleman begon in de band van Prince en is tevens te horen op vier van zijn uitgebrachte albums. Daarnaast is de drumster sinds drie jaar de stuwende kracht achter de concerten van Beyoncé en speelt ze ook op Soul Classics van Maceo Parker. Cora Coleman kan ongenadig hard drummen, maar schakelt gemakkelijk over naar een goede groove zoals we bij een show met Maceo Parker van haar kunnen verwachten. Met een uitgebreide set-up zorgt ze voor veel diepte en melodie in haar sound, waardoor Coleman alle aandacht naar zich toe weet te trekken. Op 19 november mocht ze de band van Maceo verrijken.

Fotografie: Harold Versteeg Photofresh.nl