Crying Boys Cafe

Rotterdamse band brengt spannende eerste EP uit.

Op 21 maart 2016 verschijnt met CAFE de allereerste EP van de veelbelovende Rotterdamse band Crying Boys Cafe. De EP verschijnt bij Final 500 Records, dat elk kwartaal een unieke vinylplaat in gelimiteerde oplage uitbrengt van een (inter)nationale upcoming act.

Crying Boys Cafe (CBC) is in Rotterdam en omstreken al lang geen onbekende naam meer. De band rondom zanger Jasper Hupkens speelde reeds op het Motel Mozaïque festival en ging Nederland door met de Popronde 2015. Op 21 december speelde de band op het Stille Nacht festival in Rotterdam.

Inspiratie haalt CBC uit alle hoeken: van Paul Simon tot de veldopnames van Alan Lomax en van Talking Heads tot Dirty Projectors. Deze spannende mengelmoes resulteert in moderne, rituele popsongs die 3voor12 reeds deed verleiden de band het Nederlandse antwoord op Future Islands te noemen. Maar ook Elbow zanger Guy Garvey, Beirut en Mac DeMarco worden onder de early adopters genoemd als referentiemateriaal.

Op de EP CAFE staan zes nummers, waarvan op kant A twee liedjes die online al voor enige opschudding hebben gezorgd. Samen met vier gloednieuwe liedjes vormen ze één uniek tijdsdocument dat perfect laat horen waar CBC vandaan komt, waar CBC nu staat, en waar CBC heen gaat.

Over Final 500 Records

“CAFE” van Crying Boys Cafe is na de “Man Of Atom” EP van het Londense Revere, de tweede release op de door twee enthousiaste muziekliefhebbers gestarte platenmaatschappij / vinylclub Final 500 Records, dat elk kwartaal een unieke vinylplaat uitbrengt van een (inter)nationale upcoming act. Per release worden er slechts eenmalig 500 (genummerde) exemplaren geperst.

Meer informatie over Final 500 Records en de EP “CAFE” van Crying Boys Cafe: http://www.final500records.nl