Kovacs

Prachtige pure, duistere muziek in LuxorLive.

De Brabantse zangeres Sharon Kovacs, is met haar donkere, rauwe en expressieve stem één van de meest bijzondere en opvallende verschijningen binnen het huidige Nederlandse muzieklandschap. Vanwege haar zware stem en stijl zijn vergelijkingen met Portishead, Shirley Bassey en Amy Winehouse nooit ver weg.

Haar debuut-EP en gelijknamige hitsingle ‘My Love’ zorgden voor een  ontploffing van haar populariteit. De single werd op 3FM een megahit en Kovacs werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Met producer Oscar Holleman maakte ze haar volwaardige debuutalbum dat in april dit jaar uitkwam. Kovacs haalt de inspiraties voor haar expressieve geluid vooral uit de vervlogen tijden van Janis Joplin en Nina Simone. De zangeres schrijft al haar muziek in mineur, omdat zo de donkere soul het best naar voren komt. @LuxorLive

Fotografie: Rob Herstel