The Common Linnets

Band overtuigt volop in Paard van Troje.

Na hun succesnummer ‘Calm After The Storm’ ging het meteen helemaal los met The Common Linnets. De band trok de wereld over en won de ene award na de andere. Gouden en platina platen, een Edison, Popprijs en zelfs een Duitse Echo Award. Het mag duidelijk zijn: The Common Linnets hebben met hun country, folk en americana heel wat harten veroverd. De groep, met Ilse Delange als frontvrouw en JB Meijers als meestergitarist, bestaat uit vijf singer-songwriters, die ook op het podium allemaal hun vaardigheden tonen. In Paard van Troje te Den Haag, waar de band gisteren hun debuutmaakte, liet de band meteen hun virtuositeit zien. Het repertoire betreft twee albums The Common Linnets I en II en gaat van intieme liedjes tot een stevige sound. Tijdens het een uur en drie kwartier durende optreden laten Ilse DeLange en haar gedreven muzikanten zien wat ze allemaal in huis hebben. Het gevarieerde publiek van alle leeftijden geniet intens tijdens het virtuoze maar ook gezellige optreden.

Fotografie: Anneke Ruys