Suede

Britse band staat in Amsterdamse Paradiso.

Suede was terug naar Nederland voor een exclusief optreden in Paradiso en TivoliVredenburg. Deze concerten vallen samen met het nieuwe album en de film ‘Night Thoughts’ die worden uitgebracht op 22 januari. Een unieke ervaring waar Suede eerst ‘Night Thoughts’ integraal speelt met de gelijknamige film als achtergrond, voordat zij een traditionele tweede set starten met hits uit hun gehele oeuvre. De tickets zijn beschikbaar vanaf vrijdag 30 oktober 10:00 zijn.

Suede stond begin jaren negentig aan de wieg van de Britpopgolf die de rest van dat decennium zou beheersen. De band bracht diverse meesterwerken uit zoals hun debuut ‘Suede’, gevolgd door ‘Dog Man Star’ en ‘Coming Up’. Hiermee behoorde Suede tot een van de grootste en belangrijkste bands binnen de Engelse rockscene totdat ze in 2003 uit elkaar gingen. Sinds 2010 touren ze over de hele wereld en speelden ze op gerenommeerde festivals als Glastonbury en Coachella.

In 2013 bracht Suede langverwacht nieuw materiaal in de vorm van het album Bloodsports. De band komt in januari 2016 met nieuw album genaamd ‘Night Thoughts’. Voor ‘Night Thoughts’ werd Ed Buller weer aangetrokken als producer en werkte Suede met strijkers. De bijbehorende film is geregisseerd door de befaamde fotograaf Roger Sargent.

Tekst: Paradiso

Fotografie: Harold Versteeg