Canteca de Macao

Spaanse formatie slaat nieuwe weg muzikale in.

Lugares Comunes is het vijfde album van de Spaanse groep Canteca de Macao. In eigen land al een begrip voordat het debuut Cachai in 2005 het licht zag, onder Nederlandse muziekliefhebbers bekend bij een select gezelschap. Wie de vorige cd’s kent, zal direct merken dat de formatie stilistisch een flinke ommezwaai heeft gemaakt. Van een rauwe opzwepende party-achtige mix van Spaanse en Latijns-Amerikaanse rock, klinkt de band op Lugares Comunes gerijpter en ingetogener met een geslaagde fusie van pop, flamenco en rumba.
De creatieve motor van Canteca de Macao wordt gevormd door zangeres Anita Saboya en zanger/gitarist Chiki Lora. Anita’s zang klinkt vol en rijk aan emotie, Chiki’s gitaarspel is ritmisch en virtuoos. Het album bevat verder subtiele invloeden uit rock, reggae, jazz en latin. Bijzonder fraai is de constante factor van fonkelende kleurrijke koortjes die het hele album opsieren. De liedjes gaan over innerlijke groei en behandelen onderwerpen als dierbare herinneringen (Acuérdate), de vreugde van liefde (Llévame) en pijn van verdriet (A Punto de Estallar).
Lugares Comunes werd geproduceerd door Rubén García (Malú) en gemastered door Antonio Baglio (Eros Ramazzotti).Weliswaar klinkt de plaat commerciëler dan het vorige werk van de Spanjaarden, nergens klinkt het als uitverkoop. Het album klinkt persoonlijk, warm en oprecht met een uitgebalanceerde set van melodieuze popliedjes die soms melancholisch klinken, maar vooral veel optimisme en zonnige vibes uitstralen. Een sterke en ontiegelijk lekkere schijf die je meevoert door het gevoelsrijke universum van Canteca de Macao. Laat de lente maar komen!

Label: Warner

Do 25-02-2016 Korzo, Den Haag
Vr 26-02-2016 Grounds, Rotterdam
Za 27-02-2016 Melkweg, Amsterdam
Zo 28-02-2016 De Helling, Utrecht