Down The Rabbit Hole

Nieuwe acts aangekondigd.

De derde editie van Down The Rabbit Hole vindt plaats van 24 t/m 26 juni in de Groene Heuvels te Beuningen. Vandaag worden elf nieuwe acts aan het programma toegevoegd waaronder Savages, John Talabot, Daughter en Nathaniel Rateliff & The Night Sweats.

Down The Rabbit Hole staat voor een weekend vol avontuur, verwarring, surrealisme en psychedelica met als basis een sterk muziekprogramma verdeeld over drie podia. Vandaag worden elf acts aan het programma toegevoegd:

Savages
Savages sleept Siouxsie Sioux en Joy Division aan hun haren naar de 21e eeuw en smijt ze met een sneer neer voor het podium. Daar zitten ze precies goed, met bleke bekkies op de eerste rij voor een nietsontziend spervuur van kartelige riffs, duistere hooks en de in-your-face vocals van frontvrouw Jehnny Beth.

John Talabot
De sets van dj/producer John Talabot krijgen zelfs mannen enthousiast over de voordelen van voorspel. Zijn behoedzaam, maar oh zo kordaat opgebouwde mix van classy house, spacetechno en exotische bass en beats doet al vanaf de eerste plaagstootjes knieën knikken en harten sneller kloppen.

Daughter
Wanneer een Britse, een Fransman en een Zwitser een konijnenhol binnenwandelen, is dat niet altijd het begin van een goede mop. Sterker nog: in de sfeer- en schaduwrijke indiefolk van Daughter is geen punchline te vinden. Wel voortdurend beklemmende brokken in je keel en een constant opwellende gloed in je maag en hartstreek.

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats 
Nathaniel Rateliff maakte naam als bedachtzame folkie en gospelzanger, maar elleboogde dat hokje vorig jaar compleet aan barrels. En hoe: aan het hoofd van zijn zeskoppige rhythm & soulband The Night Sweats ontpopte de robuust bebaarde Amerikaan zich als authentieke soul-stomper.

Matisyahu
In zijn monsterhit King Without A Crown verenigde Matisyahu – Hebreeuws voor godsgeschenk – tien jaar geleden al de meest onmogelijk te combineren elementen. Zoals reggae en het joods-orthodoxe chassidisme, maar ook voor beatboxen en stagediven op splijtende gitaarsolo’s draait de Amerikaan zijn keppel niet om.

Kelela
Kelela maakte twee jaar geleden grote indruk met de mixtape Cut 4 Me, dertien experimentele R&B- tracks, die in een rechtvaardiger wereld als standaardwerk op muziekscholen onderwezen zou worden. Deze self-made maestra heeft boven alles een geheel eigen visie, die haar sensuele nu-school geluid ergens tussen FKA twigs, Aaliyah en The Weeknd doet landen.

MY BABY
Shows van MY BABY eindigen niet zelden met een compleet verdwaasd publiek. En uitgeput, want hoe hypnotiserend de stikhete moerasmonsterjams van dit Nederlands-Nieuw-Zeelandse trio ook zijn, er wordt in alle hoeken gedanst tot het licht aangaat. Niks minder dan duivelswerk.

RHODES
RHODES is een opvallend hoofd boven het drukke maaiveld van gevoelige singer/songwriters. Hij onderscheidt zich live door pure, zielzalige overgave aan het moment en daarmee schoot hij als een supernova door van het voorprogramma van Sam Smith en London Grammar naar eigen festivalspots op o.a. Lowlands.

Car Seat Headrest
Sinds 2010 zette Will Toledo maar liefst twaalf albums met inventieve melodieuze lo-fi indierock op Bandcamp; weliswaar uit het zicht van platenmaatschappijen en managers, maar volledig in the picture bij een gestaag groeiende schare fans. Car Seat Headrest is een all-you-can-eat indierockbuffet waarop je Toledo’s onuitputtelijke ideeënmachine in de hoogste versnelling hoort.

Douglas Firs
Wees gerust, ook op deze editie van Down The Rabbit Hole hoppen weer beste Belgen rond. Douglas Firs bijvoorbeeld, die grossiert in Americana in de heilige geest van Tom Petty, Neil Young en Ryan Adams. En dan geen slecht overgetrokken carbonkopie, maar een frisse, originele sound waarin gitaar, toetsen en harmonieuze samenzang de zon hoog aan de hemel houden.

Daniel Docherty
Tijdens de laatste editie van Eurosonic liet de Schot voor een volgepakt huis bijna verlegen zien wat hij in huis heeft: bevlogen, complexe folkpop en virtuoos gitaarspel, waarbij Docherty plukkend, strijkend en kloppend elke millimeter van zijn instrument gebruikt.

Eerder werd bekend dat o.a The National, PJ Harvey, MacDeMarco, Glen Hansard, Flume, Charles Bradley & His Extraordinaires, Courtney Barnett, Ty Segall and the Muggers en Mura Masa naar het festival komen. Het muziekprogramma is nog niet compleet: binnenkort volgen meer bevestigingen waaronder ook de invulling van het Vuige Veld, het Idyllische Veldje en een aantal nieuwe projecten. Op www.downtherabbithole.nl is een uitgebreide omschrijving van het tot nu toe aangekondigde programma te vinden.

De kaartverkoop verloopt via www.ticketmaster.nl. Er worden alleen driedagen-kaarten verkocht waarbij een plek op de tentencamping is inbegrepen. Een ticket kost slechts €125,- (excl. servicekosten). Voor bezoekers die in een grote groep komen, geldt een speciale groepskorting: voor €1.188,- kunnen 12 tickets worden gekocht waarmee een ticket ook slechts €99,- per persoon kost.

Vorig jaar bezochten ruim 15.000 mensen het festival dat georganiseerd wordt op een uitgestrekt terrein, gelegen aan een meer en half verscholen in het bos. Dit jaar zijn maximaal 20.000 kaarten beschikbaar. Er worden alleen driedagen-kaarten verkocht waarbij een plek op de tentencamping is inbegrepen. Een groot deel van de camping ligt direct aan het meer.
DOWN THE RABBIT HOLE 2016
Vrijdag 24 juni – zondag 26 juni
De Groene Heuvels, Beuningen

Festivalticket: €125,- (excl. servicekosten)
3 dagen festival + plek op de tentencamping

Groepsticket: €1.188 (excl. servicekosten)
12 personen, 3 dagen festival + plek op de tentencamping

Parkeerticket: €15,- (incl. servicekosten). Bij de kassa op het terrein kost een parkeerticket €25,-

Camper Camping-ticket: €69,- (incl. servicekosten)

Accommodaties en Rabbit Resort: een overzicht en kaartverkoop van de aanvullende overnachtingsmogelijkheden: http://tickets.campsolutions.nl/dtrh

Kaartverkoop via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60cpm)