Nachtpost CD

Nachtpost Sporen CD Recensie.

Bij niet iedereen zal bij de naam Nachtpost een belletje gaan rinkelen. In de jaren ‘80 was de formatie actief vanuit Den Haag onder de naam Nanacht. Dat duurde tot 2008 en daarna ging de band verder als Nachtpost. Tegenwoordig gevestigd in Amsterdam zijn de mannen actief en hebben zij onder die naam reeds drie albums uitgebracht: IJs (2010) en Licht (2012) en nu dus Sporen (eind 2015). De muziek past in het rijtje PJ Harvey, Joy Division, Nick Cave, Radiohead, Spinvis, The Scene en The Swans. “Alternatieve rock met scherpe en zachte randen, prachtige Nederlandstalige teksten, schurend, soepel, hard, verstild en wars van gebaande paden “zoals de band het zelf mooi verwoordt. Hun meest recente cd doet qua sfeer wel een beetje denken aan bovengenoemde muzikale voorbeelden: duister, intens en sfeervol. Nachtpost brengt hun Nederlandstalige indierock klanken met pure passie en hartstocht en is volkomen wars van trends en commercie. Sporen is kippenvel en uitdagend en doet ook bij tijd en wijle goed nadenken. Mantel, Koud in de Kamer en Nachtrit zijn slechts enkele voorbeelden van de mooie diepzinnige teksten die de band kan maken. Een ‘must’om naar te luisteren. **** (AR)