Skunk Anansie

Band overtuigend live in Paradiso.

Skunk Anansie is terug met het zesde studioalbum Anarchytecture, een collectie stevige alternatieve rocknummers boordevol krachtige riffs en vuur zoals dat alleen uit het hart en de ziel van voorvrouw Skin kan komen. Naast Skin bestaat Skunk Anansie uit gitarist Ace, bassist Cass en drummer Mark Richardson. Skunk Anansie kwam in 1994 bij elkaar, bracht drie sterke albums uit en ging in 2001 uit elkaar. Skin’s furieuze stem en voorkomen maken haar een opmerkelijke verschijning in de rockwereld. Terwijl de bandleden ieder hun eigen weg gingen, bleven de fans vragen om een greatest hits album. Die vraag werd in 2009 gehonoreerd met ‘Smashes & Trashes’. Daar blijft het vervolgens niet bij. De band maakt nog twee albums en gaat met regelmaat op tournee. In 2016 is Skunk Anansie na zeven jaar terug in Paradiso. Dat leverde een als vanouds stevig rockconcert op met frontvrouw Skin als absolute blikvanger.@Paradiso

Fotografie: Esmee Burgersdijk