a balladeer

Band komt na vier jaar met nieuw album.
Aanstaande vrijdag verschijnt het eerste a balladeer album in vier jaar tijd: A Wolf At The Door. In het najaar doet singer-songwriter Marinus de Goederen een clubtour met band.
Op 11 maart verschijnt A Wolf At The Door, het nieuwe album van a balladeer. Op de gelijknamige single kreeg zanger en songschrijver Marinus de Goederen hulp van de begeleidingsband van Wende. Stef Classens nam de achtergrondvocalen voor zijn rekening. Ook andere bevriende muzikanten leverden bijdragen aan het album, waaronder Peter Slager (BLØF), Bart van der Weide (Racoon), Bertolf en Leonie Meijer. Het album werd in Berlijn gemixt door Maurizio Borgna (bekend van Sunday Sun en het met een Emmy bekroonde serie Transparent).
De laatste jaren trad De Goederen vooral solo in huiskamers op, maar dit najaar doet hij weer een clubtour met band. De laatste keer was in 2012. Naast songs van het nieuwe album A Wolf At The Door zal de Top 2000-hit ’Swim With Sam’ uiteraard ook voorbijkomen.
Na het winnen van de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland in 2003 brak a balladeer in 2006 definitief door met ‘Swim With Sam’. Datzelfde jaar werd de band genomineerd voor zowel een 3FM Award als een TMF Award en in 2007 kreeg a balladeer een Zilveren Harp opgespeld. Het tweede album, Where Are You, Bambi Woods?, leverde in 2008 een Edison-nominatie op. ‘Swim With Sam’ staat nog elk jaar in de Top 2000.
De afgelopen jaren schreef Marinus de Goederen behalve aan zijn nieuwe album ook songs voor anderen, waaronder Dolf Jansen en Tania Kross. Hij geeft sinds een aantal jaar ook les op Rock City Institute, een MBO artiestenopleiding. Het laatste a balladeer album, I Can’t Keep Track of Each Fallen Robin, verscheen vier jaar geleden.