Bospop

Tien nieuwe namen aangekondigd.

Vandaag werden tien nieuwe acts aan het programma van Bospop toegevoegd. O.a. Santana, Selah Sue, Roxette, Nena en Walter Trout komen naar de 36e editie van het festival. Eerder werden ook al Kensington en Kovacs aangekondigd. Bospop vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 juli 2016 op Evenemententerrein A2 Weert Noord. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag 30 januari om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

De eerste zes namen voor de zaterdag zijn bekend. Met o.a. Nena voor de allereerste keer op Bospop. Begin jaren tachtig breekt Nena door als één van Duitslands grootste pop-acts met de gigantische hit 99 Luftballons. In één klap kent heel de wereld Nena, van Duitsland tot de Verenigde Staten. Bijna dertig jaar later staat de Duitse schone nog steeds met grote regelmatig op het podium. Als iemand weet hoe je een gitaar laat huilen is het Walter Trout. De Bluesveteraan maakt begin jaren zeventig naam voor zichzelf als gitarist in de band van blueslegende Joh Lee Hooker, Canned Heat en de legendarische John Mayall’s Bluesbreakers. Dat de man een bak ervaring heeft is live dan ook meer dan duidelijk te horen. Ook Selah Sue verwelkomen we zaterdag 9 juli op de Weerter festivalweide. Ze is pas zeventien als ze wordt ontdekt in thuisland België. Debuutsingle Raggamuffin’ is online direct een hit en het duurt dan ook niet lang tot het grote publiek vrolijk meedeint op haar mix van soul, jazz en reggae. Flogging Molly mengt al bijna twintig jaar met succes traditionele Ierse muziek met stevige punkrock. De band staat met ieder optreden garant voor een explosieve liveshow en is hierdoor publieksfavoriet op veel festivals. De Duitse industrial rockband Eisbrecher wordt met hun zware gitaarwerk en een vleugje electro gezien als één van de grotere namen uit de Duitse muziekstroming  “Neue Deutsche Härte”. Eerder is ook Kovacs al aangekondigd voor de zaterdagavond. Met haar donkere rauwe stem heeft Sharon Kovacs het Nederlandse popcircuit al voor zich gewonnen en staat een doorbraak in Europa voor de deur.

Op zondag 10 juli is niemand minder dan gitaarlegende Santana de headliner. Santana vergaart zijn roem in de jaren zestig en zeventig met een mix van rock, salsa en jazz fusion. In die periode scoort hij ook een aantal van zijn grootste hits zoals: Evil Ways, Samba Pa Ti, Black Magic Woman en Oye Como Va. Santana verkoopt wereldwijd meer dan honderd miljoen albums en neemt ontelbare awards in ontvangst, waaronder een plaats in de Rock Hall Of Fame. Verder op zondag: Roxette. Ruim vijfentwintig jaar geleden scoort Roxette een absolute wereldhit met The Look. Dit is het begin van een zeer succesvolle carrière voor het Zweedse duo. Met nummers als: Listen To Your Heart, It Must Have Been Love en Joyride kan eigenlijk niemand meer om de band heen. Meezingen is onvermijdelijk. De singer, songwriter en multi-instrumentalist Trixie Whitley wordt geboren in het Vlaamse Gent maar groeit op in New York. Ze brengt in haar muziek op geheel eigen wijze soul, R&B, blues en rock samen. Met de juiste dosis gitaren, een viool, een contrabas en een flinke stapel nieuwbakken countryfolk-traditionals krijgt CC Smugglers iedere festivalweide aan het dansen. Meer dan 50 jaar na de eerste hits van Johnny Cash weet Def Americans de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken in een waardig eerbetoon. Ook Kensington speelt op de zondag. Kensington heeft al enige tijd groot succes in Nederland met nummers als War, Streets, Home Again en Riddles.

Op Bospop treden bijna dertig bands op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Er is een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op de website www.bospop.nl staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten en de kampeermogelijkheden.

Nieuw dit jaar is de jongerenkorting. Bezoekers jonger dan 16 jaar betalen € 40 voor een dagkaart en € 70 voor een weekendkaart. Ook is er dit jaar een speciale groepskorting. Bij een bestelling van 10 kaarten ontvang je een 11de kaartje gratis.