Marle Thomson

MARLE THOMSON VERANDERT DE KLEINE ZAAL VAN PARADISO IN EEN MUZIKAAL BOS.

Op vrijdag 26 februari is de nieuwe EP van Marle Thomson officieel uitgekomen. THE CANOPY vormt een geheel van 7 songs, die Marle in het afgelopen jaar voor een groot gedeelte in haar home-studio schreef en opnam en vervolgens afmaakte met Paul Willemsen (bekend van zijn werk met o.a. Beans & Fatback, Ruben Hein en Kris Berry) en Marcel Tegelaar (bekend van zijn werk met o.a. Eefje de Visser, Krystl en The Cool Quest). De stijl van de plaat kan omschreven worden als ‘soulful space pop’. Denk hierbij aan artiesten als Emily King, Lianne La Havas, Laura Mvula en Sufjan Stevens.

De titel van deze EP, die in het Nederlands te vertalen is in “het bladerdak”, staat volgens de zangeres symbool voor het schrijfproces en de gelaagdheid in de nummers. Voor het schrijven heeft Marle de tijd genomen: “Tijdens het schrijven bevind je je bij wijze van spreken soms onder en soms boven het bladerdak. Je kan ineens een weids uitzicht hebben, een blik over het langzaam groeiende bos. Op andere momenten begeef je je op de grond, waar patronen van schaduw en licht elkaar afwisselen. Laag voor laag ontstonden er nieuwe nummers, die voor mij natuurlijk voelen.” Hiervan is THE CANOPY het eindresultaat.

THE CANOPY EP-TOUR // Meteen na de release van THE CANOPY gaat de zangeres met een door haarzelf bedachte concept het hele land door om de nieuwe muziek live te spelen. Tijdens de tour zal Marle veelal optreden op verrassende plekken waarbij verschillende disciplines samen komen en elkaar versterken, zoals conceptstores. Ze creëert er haar eigen miniwereld waar je even in kan wegdromen: “Ik ben gek op concept / vintage stores en ik houd ervan als een winkel een persoonlijke sfeer uitademt, net als het gevoel dat ik ook probeer te creëren met mijn muziek en teksten.”