WOO HAH! Festival

Nieuwe namen toegevoegd.

Onder andere Young Thug, Tyler The Creator, Skepta en Father zijn toegevoegd aan de line-up voor WOO HAH! festival 2016 in Tilburg. De internationale acts zullen optreden tijdens de derde editie van het festival dat wederom plaatsvindt in de Spoorzone van Tilburg. Ook de Nederlandse acts Smib, Braz en Nanah Dae zijn bevestigd. Eerder bevestigde de organisatie acts als Mac Miller, Action Bronson, A$AP Ferg, Mick Jenkins en Rico & Sticks #OpgezwolleTotNu.

Young Thug houdt de afgelopen jaren de Atlanta rapscene stevig in zijn greep met zijn unieke trap sound die veel waardering oproept van collega rappers. De lijst aan rappers waar Young Thug mee samenwerkte blijft zich dan ook gestaag uitdijen met namen als Kanye West, Migos en Travi$ Scott. De rapper scoorde vorig jaar nog een hit in Nederland met ‘I Know There’s Gonna Be (Good Times)’, een samenwerking met producer en DJ Jamie XX. Tyler The Creator uit zijn creatieve en innovatieve stijl niet alleen in zijn raps, maar ook in zijn gevoel voor mode en videoclips waarmee hij vaak het nieuws haalt. Vorig jaar bracht Tyler het album ‘Cherry Bomb’ uit. Skepta is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en stond aan de voorhoede bij de groei van de UK Grime scene. Skepta wist vorig jaar indruk te maken bij zijn Amerikaanse collega’s met de hit ‘Shutdown’ en zijn unieke flow. Als aanvoerder van het label ‘Boy Better Know’ met zijn broer J.M.E. droeg hij het afgelopen jaar veel bij aan de populariteit van grime als genre. Rapper Father is afkomstig uit Atlanta en werkte al samen met acts als ILoveMakkonnen. Zijn harde beats en lome raps veroveren nu al de clubs, maar Father begint naar eigen zeggen pas net op stoom te komen.

SMIB is afkomstig uit Amsterdam en vormt een collectief dat niet alleen indruk wil maken met  de muziek die zelf geproduceerd wordt, maar ze drukken ook een stempel op de hiphop scene met hun kledingstijl en unieke videoclips. Braz had vorig jaar al een grote rol op het album van de Eindhovense rapper Fresku. Dit jaar brengt hij zijn debuut EP uit. De Tilburgse Nanah Dae wist dit jaar de ‘Grote Prijs van Nederland’ in de wacht te slepen in de categorie hiphop en is helemaal klaar om van 2016 haar jaar te maken.

De volledige line-up tot nu toe voor WOO HAH! 2016 is als volgt: Mac Miller, Action Bronson, A$AP Ferg, Rico & Sticks #OpgezwolleTotNu, Young Thug, Tyler The Creator, Skepta, Mick Jenkins, Little Simz, Sevn Alias, Woodie Smalls, Father, Smib, Braz en Nanah Dae. De organisatie maakt binnenkort nog meer namen bekend.

Na twee bijzonder succesvolle edities in 2014 en 2015, met onder meer optredens van Method Man & Redman, Chance The Rapper, Cypress Hill,  Run The Jewels en Joey Bada$$ keert WOO HAH! in 2016 terug naar de Spoorzone van Tilburg. Al twee jaar combineert het spannendste hiphopfestival van Nederland grote internationale artiesten met nooit eerder geziene acts. WOO HAH! groeit deze derde editie verder met een nog uitgebreider programma dan voorheen. Door upcoming talent te ondersteunen en ruimte te maken voor randprogrammering in de vorm van skate demonstraties, graffiti en andere disciplines biedt het festival een unieke totaalbeleving.