Cub Sport

Debuutalbum verschijnt 17 juni.

cub

Na twee EP’s, veel airplay op een groot aantal Amerikaanse college-radiostations en een tournee die de band van Singapore naar Philadelphia voerde, brengt Cub Sport op 17 juni het debuutalbum This Is Our Vice uit. De jonge indie-pop band uit Brisbane wordt gevormd door zanger Tim Nelson, gitarist Zoe Davis, drummer Dan Puusaari en toetsenist Sam Netterfield. Cub Sport staat op zaterdag 28 mei op London Calling in Paradiso Amsterdam.
Met This Is Our Vice neemt Cub Sport wat afstand van haar speelse en vrolijke karakter en laat ze een volwassener geluid horen. Zanger en songwriter Tim Nelson stapte voor dit album uit zijn comfort zone en zet thema´s als onzekerheid en twijfel moeiteloos om in prachtige harmonieën en pakkende melodieën.
“I used to avoid writing about things that meant too much to me, in case it didn’t go well. I think the breakthrough in my song writing was being more honest with myself.”

This Is Our Vice opent met Sun, een nummer dat klinkt als een avant-gardistische Beach Boys demo. Het tweede nummer en eerste single I Can’t Save You is een lo-fi klaagzang over het schemergebied tussen verlangen en behoefte. Bekijk hier de video van I Can’t Save You:

Live-optredens vormen de grootste uitdaging voor Cub Sport, want de band wil de gelaagdheid en complexiteit van het album zo goed mogelijk overbrengen op het publiek. Nelson: “We’re all going to have to push ourselves a bit more”. Tijdens de optredens spelen de leden verschillende instrumenten. “I sing and have started playing guitar on some songs. Zoe is going to be pretty busy, with a lot more pedals to re-create the sounds. Sam’s playing bass with one hand, all the synth parts with another hand, and does percussion and sings all at the same time somehow,” licht Nelson toe.