Good Charlotte

Band terug met zesde studioalbum.

good charlotte

Good Charlotte is terug en brengt op 15 juli het zesde studioalbum Youth Authority uit via het eigen MDDN label in samenwerking met Kobalt Label Services. De eerste single 40 oz. Dream is eeder deze week in première gegaan in Zane Lowe’s Beats 1 Radio show op Apple Music. Bij het nummer is een waanzinnige, haast nostalgische lyric video gemaakt.

Good Charlotte werd midden jaren ‘90 opgericht en was een van de belangrijkste bands in het pop-punk genre. Met het debuut uit 2000 en de singles Little Things en Festival Song werd de basis gelegd voor de wereldwijde doorbraak twee jaar later met het album The Young and the Hopeless en de superhit Lifestyles of the Rich & Famous. De bracht daarna de albums The Chronicles of Life and Death (2004), Good Morning Revival (2007) en Cardiology (2010) uit en nam toen een adempauze. En die was hard nodig. Benji Madden: “We had grown up inside the band and it was all we knew. We all needed to step away to find out who we were outside of it as well as do some growing personally.”

De Madden broers gingen zich focussen op de eigen studio in het hart van Hollywood waar ze muziek schreven, opnamen en produceerden voor andere artiesten in verschillende genres. De twee waren ook als coach te zien in de Australische versie van The Voice. En toen was die Good Charlotte drive er weer. Met dank aan 5 Seconds Of Summer waarmee ze sinds 2014 samenwerkten. Het herinnerde Benji en Joel eraan hoeveel plezier ze altijd beleefden aan Good Charlotte en in 2015 was de tijd rijp. Joel: “We got the bug and the writing just started flowing. We worked on a few records that made us realize it would be fun to make our own record again. There’s a certain record that only we can make; those Good Charlotte records. We got a little nostalgic and we went with our best instincts.”

In november 2015 bracht Good Charlotte een video uit bij Makeshift Love, een gloednieuw nummer dat werd opgenomen met componist/producer John Feldmann en alle vertrouwde GC-ingrediënten bevat. Niet veel later volgde een uitverkochte show in The Troubadour in West Hollywood en in februari van dit jaar een uitverkochte tournee door Engeland en in april door Amerika.