Izaline Calister

Curacaos-Nederlandse zangeres brengt nieuw album uit.

izaline-callister-rayo-di-luz

Izaline Calister wordt vaak liefkozend ‘de koningin van de Antilliaanse muziek’ genoemd. Vanaf het moment dat ze doorbrak met het album Krioyo tot nu is ze haar Antilliaanse roots altijd trouw gebleven door in het Papiamentu te zingen. Dat zorgde voor een trouwe achterban die haar bewondert vanwege haar pure sound. Rayo Di Lus nam Calister op in haar thuisstudio, daar waar ze de liedjes ook schreef. Rayo Di Lus (lichtstraal) is de titel van alweer het achtste album van de Curaçaos-Nederlandse zangeres Izaline Calister. Hier ging ze op zoek naar een nieuw geluid, maar wel een sound die naadloos aansluit op haar Afro-Antilliaanse roots. Haar broer Roël en producer Ward Veenstra ondersteunden haar bij de zoektocht. Broer en zus luisterden gezamenlijk naar oude platen, op zoek naar samples. Het werd een intense zoektocht die uiteindelijk resulteerde in een spannende mix van Curaçaose stijlen, elektronica en samples. Op de plaat staan zowel mooie ballads als meeslepende dansnummers. Een van de hoogtepunten is zeker Reina di Pordon (Koningin van de Vergeving). Begeleid door Buleria (de hotste band van Aruba) resulteerde dat in een wervelende danstrack. Qua ballad valt Kada Be op, jawel een in het Papiamentu gezongen eigen versie van Telkens Weer van Willeke Alberti. Heel mooi en passievol gezongen door Izaline Calister. Wie het album beluistert is meteen benieuwd hoe deze nummers live klinken. Gelukkig kan dat want Izaline Calister gaat de komende maanden op toernee. Meer nieuws daarover vindt je op https://www.facebook.com/izalinecalister/