Lost Frequencies

DJ sleept Duitslands belangrijkste muziekprijs in de wacht.

lost2

Felix de Laet, beter bekend als Lost Frequencies, heeft gisteravond in de categorieën “Dance International” en “Hit van het Jaar” Duitslands belangrijkste muziekprijs in de wacht gesleept. In de laatstegenoemde categorie ging hij met zijn wereldhit ‘Are You With Me’ tracks van Adele, Felix Jaehn feat. Jasmine Thompson, Major Lazer feat. DJ Snake & MØ en Sido feat. Andreas Bourani voorbij tijdens de zogeheten ECHO Awards in Berlijn, te vergelijken met de Amerikaanse Grammy’s.

Vanwege zijn eerste tour in Noorwegen kon Lost Frequencies (Felix de Laet) tot zijn spijt de prijzen niet persoonlijk in ontvangst nemen. In plaats daarvan stuurde hij een videoboodschap waarin hij zijn Duitse fans nadrukkelijk en zichtbaar ontroerd bedankte. Lost Frequencies: “Ik ben zó gelukkig met deze ECHO-awards. Heel erg bedankt aan al mijn fans hiervoor.”

Het winnen van de ECHO-awards voor “Hit van het Jaar” en “Dance International” is voor Lost Frequencies de bekroning op een ongelooflijk vruchtbaar debuutjaar in Duitsland. Debuutsingle en wereldhit ‘Are You With Me’ werd uitgebracht door Armada Music sublabel The Bearded Man en werd in 2015 met 66.000 radioplays uitgeroepen tot de meest gedraaide plaat op de Duitse radio. Lost Frequencies bereikte met de single tevens de eerste positie in de officiële jaarranglijst van muziekdownloads in Duitsland.

Wereldwijd werd ‘Are You With Me’ 300 miljoen keer gestreamd, op de voet gevolgd door tweede single ‘Reality’ met meer dan 150 miljoen streams. Beide singles werden in een grote verscheidenheid aan landen beloond met goud en platina. In Duitsland kwam dit neer op tweevoudig platina en drievoudig goud voor ‘Are You With Me’; ‘Reality’ behaalde eveneens goud en platina. Lost Frequencies’ nieuwe single staat reeds in de startblokken en ook naar zijn debuutalbum, dat later dit jaar verwacht wordt, wordt vol verwachting uitgekeken.

Maykel Piron, CEO Armada Music: “Deze ECHO-awards zijn niet alleen de bekroning op een fantastisch jaar voor Lost Frequencies. Het bewijst ook hoe vruchtbaar de samenwerking tussen Armada Music en Kontor Records is. Mijn dank gaat dan ook uit naar Jens Thele van Kontor en de rest van zijn team. Samen hebben we ervoor kunnen zorgen dat ‘Are You With Me’ en ook ‘Reality’ zulke geweldige resultaten hebben behaald en ik weet zeker dat de toekomst nog veel meer voor ons in petto heeft.”

Jens Thele, CEO Kontor Records: “Het harde werk van Lost Frequencies heeft absoluut zijn vruchten afgeworpen. Niet alleen met deze ECHO-awards, maar ook met alle andere geweldige resultaten die hij dit jaar heeft behaald. Ik ben ontzettend blij dat mijn team bij Kontor, onze goede vrienden bij Armada Music en ikzelf daar deel van uit hebben mogen maken. Ik wil graag iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze fantastische prestatie.”

Bekijk de official music video van Lost Frequencies – Are You With Me