Town of Saints apr07

Tags

Related Posts

Share This

Town of Saints

Nederlands/Finse formatie komt met nieuw album.

Town

Het Nederlandse/Finse Town of Saints begon als een straatact in 2010, toen Harmen Ridderbos (zang/gitaar) en Heta Salkolahti (viool/zang) elkaar in de bergen van Oostenrijk ontmoetten. In de daaropvolgende vijf jaar tourde het duo intensief door Europa, waarbij Town of Saints zich van een upbeat indiefolk act tot een vijfkoppige groove-machine ontwikkelde.

Op het nieuwe album ‘No Place Like This’ (Snowstar Records/Caroline Benelux) mixt Town of Saints tropische en duistere invloeden met elkaar. Zowel rijk in minimalisme als grote orkestrale arrangementen, in lijn met Arcade Fire, Local Natives en Paul Simon’s ‘Graceland’. Het is de opvolger van hun debuut ‘Something To Fight With’ (2013), dat in binnen- en buitenland lovend werd ontvangen.

Als resultaat speelde de band in 2014 meer dan 130 liveshows in 11 Europese landen, waaronder Dauwpop en Indian Summer Festival. Binnen een half jaar na de release werd Town of Saints uitgeroepen tot een van de meeste veelbelovende Nederlandse artiesten door nationale radio (nominatie 3FM/award) en tv (DWDD).

‘No Place Like This’ is een reis waarin de tweeslachtigheid tussen het moderne leven en onze primaire natuur wordt beschreven. Het neemt een standpunt in over het rationele van onze moderne samenleving en vraagt zich af of deze, uiteindelijk, wel zo rationeel is. ‘No Place Like This’ kanverschillende plekken zijn: je eigen leefwereld, deze aardbol of het geheel, het universum waarin wij ons zomaar begeven. Deze zin staat vlak naast ’there is no place like home’. Of dit per se een tegenstelling is, of dat het juist een bevestiging is, kan volgens tekstschrijver Harmen Ridderbos iedere dag weer anders lijken te zijn.

“Soms wil ik het liefst mijn huis en dit kleine landje ontvluchten om me in het geheel der dingen te begeven, maar andere keren heb ik juist die veiligheid nodig, om het te koesteren of juist om me in op te sluiten. Ik probeer op dit album iets meer uit mijn eigen leefwereld te klimmen, en iets meer te kijken naar en een verklaring te geven aan de dingen om mij heen. Toch kom ik vaak weer bij de soms onbenullige zaken en de knullige waarheden uit mijn eigen leven terecht. In Modern Life zing ik eerst ‘Modern Life, where does it stop’. Een grote vraag. Vervolgens kom ik uit bij ‘all the bills… and I can’t seem to get up’. Wanneer je begint met het stellen van levensgrote vragen, moet je toch vaak door een poel van pietluttigheden kruipen om bij een antwoord te komen.”

Met het groeien naar ‘No Place Like This’ geven Jukka Kiviniemi (bas), Berend Rombouts (gitaar) en Jesse Bosman (drums) een nieuw gezicht aan Town of Saints. Het vijftal zal in 2016 hun nieuwe album presenteren tijdens shows in diverse clubs en festivals.

15-12 Paradiso, Amsterdam
16-12 Rotown, Rotterdam
17-12 EKKO, Utrecht

overige tourdata: www.townofsaints.com