Venice

Band brengt coveralbum Brunch Buffet Tasty Covers uit.

2016-VENICE-Brunch-Buffet-–-Tasty-Covers

Op 8 april is van de Amerikaanse – in Nederland nog altijd zeer populaire – West Coast band Venice het album Brunch Buffet uitgekomen. De band brengt ermee een muzikale ode aan hun grote voorbeelden, de muzikale helden waarmee ze zelf opgroeiden en/of door beinvloed werden. Als je de sound van de band kent kun je hun invloeden wel deels invullen. CSNY, Eagles en Beach Boys zijn zeker terug te horen in de sound, maar weer andere artiesten waarvan de songs terugkomen op het album zijn een verrassing en minder voor de hand liggend (Happier Than The Morning Sun van Stevie Wonder, After The Love Has Gone van Earth, Wind & Fire en Everybody’s Changing van Keane bijvoorbeeld). De band maakt van alle covers wel  speciale Venice-versies waarin de bekende West Coast-samenzang waarmee ze hun populariteit verwierven, mooi terugkomt. Venice bestaat uit twee sets broers, Michael en Mark Lennon & Kipp en Pat Lennon, alle vier opgegroeid in Venice Beach, California. Ze maken al muziek sinds de jaren ’80, nog steeds in dezelfde bezetting en doen dat op verdienstelijke wijze.  Bij ons trekken ze nog steeds volle zalen. Het nieuwe album luistert heerlijk weg en neemt de luisteraar mee terug in de tijd met ook een aangenaam uitstapje naar het heden. **** (AR)

De band gaat ook met Brunch Buffet op tour en doet daarmee de volgende zalen aan:

VENICE LIVE ­ Brunch Buffet Tour

26 april Nijmegen, Stadsschouwburg
28 april Hengelo, Rabotheater
29 april Heerlen, Parkstad Theaters Limburg
30 april Utrecht, Tivoli/Vredenburg
2 mei Rotterdam, De Doelen
3 mei Groningen, Oosterpoort
5 mei Eindhoven, Frits Philips
6 mei Zwolle, De Spiegel
8 mei Doetinchem, Amphion