Armin van Buuren

Armin Only Embrace knalt in Ziggo Dome.

m_WereldPremiere_ArminOnly_Embrace_ZiggoDome_Amsterdam_06052016_Gwendolyne-7317

Armin van Buuren trapt op vrijdag 6 mei en zaterdag 7 mei zijn ‘Armin Only Embrace’ wereldtournee af in de Ziggo Dome te Amsterdam. In de vier-uur-durende show draait Van Buuren een breed scala aan muziekstijlen, al blijft Trance de boventoon voeren. Tijdens het concert liet de dj niet alleen nieuw en exclusief materiaal horen; ook oude platen komen aan bod tijdens zijn vinylset.
“Ik denk dat een show als deze wereldwijd nog nergens is vertoond”, laat Van Buuren weten. “Alleen al de repetities voor ‘Armin Only Embrace’ besloegen drie weken. Voor de dancewereld is dat zeer ongewoon. Vergelijk het met een grootse rockshow, maar dan met vier uur non-stop muziek.”
Uniek aan de show is dat Van Buuren zijn muziek met andere stijlen combineert. De avond begint met voorprogramma Club Embrace, waarin Front of House Mafia, omschreven door theaterdirecteur Jos Thie als vier technische kunstenaars, een uur lang te zien zijn. Vervolgens is het de beurt aan Van Buuren, die middels een gebalanceerde selectie van clubplaten en eigen composities laat zien waar ‘Embrace’ om draait.
‘Armin Only Embrace’ staat geheel in het teken van Van Buurens zesde en meest recente studioalbum ‘Embrace’ en herbergt ook gastoptredens van Kensington, Mr. Probz, Eric Vloeimans en BullySongs, die allen meewerkten aan het album. BullySongs is bijvoorbeeld te horen op de deze week uitgebrachte single ‘Freefall’, die direct werd uitgeroepen tot Dance Smash op Radio 538.
‘Armin Only Embrace’ verschilt aanzienlijk van Van Buuren’s ‘normale’ optredens; de special effects, custom-designed visuals, dansers, gastmuzikanten en vocalisten maken van ‘Armin Only Embrace’ een live-entertainment danceconcert. “De tegenstellingen die tijdens ‘Armin Only Embrace’ te zien zijn is wat de show zo bijzonder maakt”, zegt Van Buuren. “Zo is er op het gebied van dans niet alleen een optreden van een klassieke balletdanseres, maar ook van Danny Boom, de winnaar van So You Think You Can Dance.”
Voor de fans die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen bestaat de mogelijkheid om alsnog de aanvang van de show live mee te maken. Op vrijdag 6 mei is er van 23.00 tot 23.15 een livestream vanuit de Ziggo Dome, die via de Facebook kanalen bekeken kan worden.
Na de twee zinderende shows in de Ziggo Dome reist Armin van Buuren naar onder andere wereldsteden als Gdansk, Dubai, Marbella, Sofia, Minsk en Mexico-City. De wereldtournee wordt uiteindelijk in april 2017 afgesloten.
Meer informatie op www.arminonly.com

 

Fotografie: Gwendolyne van Erp LivePicz.nl