De La Soul

Legendarisch hiphoptrio komt met langverwacht achtste album.

delasoul

and the Anonymous Nobody, dat is de titel van het langverwachte achtste album van het legendarische hiphoptrio De La Soul dat op 26 augustus uitkomt. and the Anonymous Nobody is over de periode van een aantal jaar tot stand gekomen. De La Soul wilde een op samples gebaseerd album maken in de lijn van 3 Feet High and Rising. Om dat te bereiken, en de juridische rompslomp rond het clearen van samples te vermijden, zijn ze lange tijd bezig geweest om meer dan driehonderd uur muziek op te nemen, van bossa nova, soul en hiphop tot funk, disco en reggae. Zo bouwde De La Soul haar eigen sample-bibliotheek op.
Het album in zijn geheel is een concept en vervolg verhaal, tot op het niveau van de overgangen van nummers met geluidseffecten en instrumentale stukken. and the Anonymous Nobody  kent gastbijdragen van o.a.  Snoop Dogg, Usher, 2 Chainz, Jill Scott, Justin Hawkins van The Darkness en Damon Albarn, is gemixt door Bob Power, Morgan Garcia en De La Soul en geproduceerd door De La Soul en Dave West. “This album is about lending to the scape of music in 2016, trying to give something, not for the sake of we want to balance what’s going on or fix hip-hop. We just want to say something to the creative aspects of music,” aldus Dave.

and the Anonymous Nobody is mede tot stand gekomen met een Kickstarter campagne die in mei 2015 voor 33 dagen liep. De campagne werd door meer dan 11.000 mensen ondersteund en leverde uiteindelijk ruim 600.000 dollar op, de op-een-na succesvolste campagne uit de geschiedenis van Kickstarter.

Luister hier naar de eerste track Trainwreck: