Melanie Martinez

Eerste Nederlandse optreden zangeres in bomvolle Melkweg.

m_IMG_4078

De New Yorkse zangeres Melanie Martinez is populair in ons land. Rijen dik voor de Melkweg op 2 mei waar ze haar debuutconcert op Nederlandse bodem geeft. Daar is lang op gewacht, blijkt, want de fans kennen iedere noot van haar liedjes en adoreren haar mateloos. Vanaf het allereerste moment dat ze het podium van Melkweg The Max betreedt in het kader van haar Cry Baby Tour, is het raak. Een hele zaal vol met vooral jonge meisjes gaat helemaal los op de songs, die ze woord voor woord meebrullen. Het wordt een kort concert van amper een uur. De zangeres kampt met stemproblemen, zegt ze en het publiek accepteert dat zonder mokken. Voor de fans is dit het optreden waar lang naar uitgekeken is en daar moet je optimaal van genieten, lijken ze te denken. Wanneer na krap een uur het laatste nummer wordt ingezet en er geen encore komt is er toch wat teleurstelling te bespeuren. Gelukkig beloofde Melanie dat ze snel weer terug zou komen naar ons land en daar mogen de fans het voor nu mee doen. Natuurlijk is er altijd nog het Cry Baby album, maar dat is vast een schrale troost.

Tekst en fotografie: Anneke Ruys