Peter Gabriel

Peter Gabriel brengt half-speed remasters uit van iconische albums So, Us en Up.

gabriel

Nadat vorig jaar de heruitgaven van Peter Gabriel’s eerste vier solo-albums verschenen, komt nu de tweede set in de serie van 45RPM remasters uit. Op 15 juli 2016 verschijnen So, Us en Up.

“It has been heartwarming to see the return of vinyl. Even though I loved being free of its limitations in the digital world, there is still a warmth and presence to vinyl that somehow makes it a more natural human companion. It is great to see a new generation learning te secrets of the grooves.” Peter Gabriel

So was het eerste solo-werk waar Gabriel duidelijk zijn artistieke en commerciële visies wist te verenigen. Met bijdragen van o.a. Kate Bush en Youssou N’Dour werd dit album een van zijn populairste ooit. Us en Up zijn beiden een stuk persoonlijkere albums waarop Peter Gabriel’s toenmalige relatieproblemen en grote thema’s als leven en dood worden belicht.

Om de maximale geluidsprestaties uit het vinyl te halen, zijn de drie albums geremasterd op 45RPM. Alles onder het toeziend oog van Peter Gabriel’s hoofd sound engineer Richard Chappell. Het So album verschijnt op twee 180g LP’s. Us en Up zullen worden gedragen door 3LP’s, met muziek op vijf kanten en een ets op de zesde.

De releases zullen als genummerde limited editions worden uitgebracht.