Night At The Park

Puur genieten op een wervelend parkfeest.

m_2H0A1836

 

Den Haag heeft tegenwoordig ook haar eigen tweedaagse popfestival. Met Night At The Park en Parkpop in hetzelfde weekend. Te beginnen met Night At The Park in het Zuiderpark.

Het Haagse Zuiderpark stroomt op vrijdag al snel vol. Het weer is goed en grotendeels zonnig en er is gelukkig geen regen voorspeld. Alleen is de festivalweide na de onophoudelijke regenbuien van de afgelopen week nog steeds zompig en kletsnat. Dat maakt dat de mensen niet onbezorgd in het gras kunnen zitten of liggen.  Toch mag dat de pret niet drukken tijdens het festival waar Di-Rect, Slade, Racoon, Holly Johnson, Anastacia en Wet Wet Wet op het hoofdpodium van de derde editie van Night at the Park staan. Het muziekfestijn in het Zuiderpark wist zaterdag zo’n dertigduizend bezoekers te trekken.

Night At The park doelt vooral op jeugdsentiment voor een publiek van 30 + Met grotendeels gevuld met artiesten van weleer die nog steeds een strakke show kunnen neerzetten. Van Nederlandse bodem zijn ook Racoon en Di-rect van de partij.

m_2H0A1478

Een optreden van het Haagse Di-rect (foto) staat altijd garant voor een uitbundig feestje. De mannen weten als geen ander een groot publiek te bespelen. Bij deze band spat het speelplezier altijd van het podium af. Drie kwartier lang weet de band te boeien. Dat komt ook omdat zanger Marcel Veenendaal een echte publieksmenner is die ieder publiek in zijn greep heeft. Ook gitarist Spike van Zoest zet altijd zijn eigen showtje neer. Naast nummers als ‘Times Are Changing’, ‘This Is Who We Are’ en ‘Invincible’ bracht de band enkele nummers van hun later dit jaar te verschijnen album.

Na Di-rect volgt Slade waarmee we meteen een paar decennia terug in de tijd gaan. In de jaren ’70 was de Britse rockgroep ook bij ons erg populair. Nog steeds weten de mannen van deze band (met daarin het nog overgebleven karakteristieke bandlid Dave Hill) met vakmanschap en humor een groot veld met bezoekers plat te spelen. Op een gegeven moment komen zelfs de Kerstmutsen tevoorschijn, wanneer Slade hun allergrootste hit Merry Christmas Everybody speelt voor een euforisch publiek.

Anastacia ontpopt zich in Den Haag als de diva die ze in achterliggende jaren was. Met een show inclusief danseressen en een goede choreografie. De zangeres blijkt nog steeds veel fans te hebben. Op het veld dragen veel bezoekers een T-shirt met haar naam. Anastacia blijkt nog steeds goed bij stem en al haar bekende songs passeren de revue. ‘I’m Outta Love’, ‘Not That Kind’, ‘Paid My Dues’ en ‘Left Outside Alone’ worden luidkeels meegezongen door het enthousiaste publiek.

m_2H0A2156

Holly Johnson (foto) was tot 1978 als zanger van Frankie Goes To Hollywood actief. Met nummers als ‘Relax’, ‘Two Tribes’ en ‘The Power Of Love’ scoorde de formatie in de eighties grote hits. Op Night At The Park staat Johnson in zijn eentje, wel met een strakke band als back-up. De zanger kon het niet laten om zijn mening over de Brexit aan het publiek te laten horen. Hij had duidelijk ‘remain’gestemd. “I know, you Dutch people love to ejaculate” laat hij weten voordat ‘Relax’het Zuiderpark vult. Het misschien wel beste optreden van de avond mondt uit in een groot dansfeest, dat afgesloten wordt met de massaal meegezongen ballad ‘The Power Of Love’. Het had zomaar de afsluiter van de avond kunnen zijn.

Maar de eer van afsluiter van Night At The Park is toebedeeld aan de Schotse groep Wet Wet Wet.

Zanger Mark McLachlan (oftewel Marti Pellow) memoreert aan de optredens die hij ooit met de band in Nederland gegeven heeft. Ook zegt hij blij te zijn weer voor een Haags publiek te mogen staan. Het optreden wordt toepasselijk afgesloten met een vuurwerkshow.

Verslag: Anneke Ruys

Fotografie: Angela van Tol-Largaespada