Steffen Morrison

Zeven vragen aan een soul man pur sang.

steffen2

Op 6 mei 2016 is van Steffen Morrison het opzwepende, aanstekelijke Do It All Again* als eerste single verschenen van de EP Just Another Man, die op 9 september zal uitkomen en die in totaal zes tracks zal bevatten. Voor deze EP zocht en vond hij support van de succesvolle componist en songschrijver Tjeerd Oosterhuis. In aanloop daarvan hierbij 7 vragen aan Steffen Morrison.

1. Hoe is het met de verkering…….?

Haha. Ik ben al bijna 10 jaar samen met mijn lieve vriendin en we hebben twee super geweldige kids.

2. Je timmert al best een tijdje aan de weg en bent onderweg ongetwijfeld hoogte- en dieptepunten tegengekomen. Kun je daar iets over vertellen?
Ik ben van nature positief ingesteld, daardoor denk ik niet in hoogte- of dieptepunten. Ik beschouw het  als enorm voorrecht om elke dag met muziek bezig te kunnen zijn. Als ik geen muziek meer zou kunnen maken door wat voor reden dan ook dan zou ik dat echt verschrikkelijk vinden. Ik denk dat ik hoe dan ook op zoek zou gaan naar een manier om mijn ervaringen in de muziek met anderen te delen.

3. Wie zijn jouw grote muzikale helden?
James Brown staat bij mij op nummer 1, omdat zijn persoonlijke stijl en sound nog altijd een grote impact heeft op hoe mensen anno vandaag naar soulartiesten kijken. Otis Redding heeft mij ook heel erg beïnvloed door zijn energieke en vrije performance.

Cover Steffen Morrison - Do It All Again Front mini

4. En daarbuiten?
Eigenlijk alle gewone mensen, die niet per definitie in de media staan vanwege heldhaftige daden of het redden van een natie, maar die door hun doen en laten toch veel impact hebben op andere mensen, gewoon door iets kleins te doen wat voor iemand groots kan aanvoelen. The everyday heroes.

5. Als we naar een optreden gaan van jou. Wat krijgen we dan voorgeschoteld qua repertoire, hoe ziet je band er uit?   
The Band of Brothers (zo noem ik mijn band) bestaat uit Alvin Lewis op gitaar, Jeremiah Owusu Ansah op drums, Raoel Foeaman op Bas en Elisha Amonoo-Neizer op toetsen. Samen staan wij bij onze optredens garant voor  feel good, upbeat soulsongs met een vette knipoog naar de klassieke rauwe sound  van “toen” tot en met heerlijke ballads. Het streven is dat mensen na afloop van mijn show de zaal verlaten met vermoeide voeten en een volle lach!

6. Wat doe je graag als je niet met muziek bezig bent?
Naast muziek probeer zo veel mogelijk tijd door te brengen met mijn gezin. Dat is zo’n belangrijke basis voor mij. Mijn gezin koester ik.

7. Op welke plek in de wereld voel je je het meest thuis?
Amsterdam! Ik woon er en vind het een toffe stad met een boeiende historie, waar van alles en nog wat te beleven is. Ik zie het als een van ‘s werelds meest invloedrijke steden Als je dieper kijkt valt er zoveel te zien en te ontdekken. Nog specifieker? Mijn eigen straatje: de Eerste Jacob van Campenstraat. Topsfeer, boeiende mensen. Hier ligt echt mijn hart!

Theatershow I’m A Soulman

Eind dit jaar gaat Steffen Morrison de theaters in met de opzwepende soul show I’m a Soulman. is een authentieke en opzwepende soulshow gebaseerd op het opmerkelijke verhaal van het legendarische platenlabel STAX. Het is 1958 en Amerika wordt geteisterd door rassenrellen als juist op dat moment een blanke broer en zus besluiten om een platenlabel te beginnen dat zich richt op zwarte artiesten. Binnen de kortste keren groeit STAX uit tot een familie van gelijkgestemden waar artiesten als Otis Redding, Sam & Dave en Booker T. & the M.G.’s wereldwijde furore maken.

Op het podium herreist de wereldberoemde opnamestudio van STAX. Steffen Morrison (bekend van TVOH) en Joy Wielkens (o.a. The Buddy Holly Story) laten onder begeleiding van de beste R&B band van Nederland de Soul van de Sixties herleven met hits als “Dock of the Bay”, “Knock on Wood” en natuurlijk  “I’m a Soulman”.

http://www.ntk.nl/voorstelling/im-a-soulman