Encore Festival

Festival breidt uit met extra stage

encore

Programma compleet met de tropische stage ‘Backyard’, R&B karaoke en laatste namen

Op zondag 28 augustus vindt de derde editie van Encore Festival plaats. Dit jaar breidt het festival uit met een extra stage, namelijk de ‘Backyard’ stage. Hier ligt de nadruk op reggae, dancehall en afrobeats met o.a. een live show van Konshens en een DJ-set van Walshy Fire (Major Lazer). Ook is er dit jaar een plek waar iedereen luidkeels kan meezingen met hun favoriete hits: de R&B karaoke. Tevens zijn er extra namen toegevoegd aan de Encore All Star line-up, waaronder I Am Aisha en SBMG. Hiermee is het programma compleet. De early en lazy birds zijn inmiddels uitverkocht, maar er zijn nog regular tickets verkrijgbaar via de website.

Maar liefst 800 bezoekers kunnen in de openlucht stge ‘Backyard’ genieten van de beste reggae, dancehall en afrobeats. Zomerse temperaturen vragen om een zomerse line-up. Op het programma staan o.a. dj’s van Jamrock Sounds (het grootste dancehall platform van Europa), producer Branko (bekend van de groep Buraka Som Systema) en Walshy Fire (van het succescollectief Major Lazer). Dancehall-superster Konshens verzorgt een live optreden waarbij hits als ‘Pull up to mi bumper’ en ‘Gyal a bubble’ luidkeels meegezongen zullen worden. De avond wordt sfeervol afgesloten met dj’s Rancido en Cincity die bekend staan om het draaien van afrobeats waarbij het onmogelijk is om stil te staan.

Caribische muziek populairder dan ooit
Wesley Texel (Dj WaxFiend, één van de oprichters van Encore) speelt hiermee in op een trend: “Deze muziekstijlen zijn nu populairder dan ooit. Van de Jamaicaanse invloeden die duidelijk terug te horen zijn in muziek van o.a. Drake (‘One Dance’) en Tory Lanez (‘Luv’) tot afro invloeden bij Alicia Keys (‘In Common’) en de tropische geluiden in muziek uit ons eigen land van o.a. SBMG (‘Oeh Na Na’) en Broederliefde (‘Labanta’). We kregen ook veel verzoeken om deze stijl een plek te geven op ons festival, dus bij de Backyard stage gooien we alles in één grote blender!”

R&B karaoke en extra namen
Bezoekers kunnen het podium ook zelf beklimmen in de R&B karaoke waar, zoals de naam doet vermoeden, de grootste hiphop en R&B hits worden meegezongen. Daarnaast draaien diverse dj’s de beste classics uit de jaren ’90 en ’00. Tot slot is het programma compleet met de toevoeging van diverse nieuwe Encore Allstars: I Am Aisha, SBMG, D-double, Josylvio, Poke en Jairzinho. De Live Stage wordt op 28 augustus geopend door het duo Ismael & Thomson (Encore Freshmen).

Encore Festival
Zondag 28 augustus
13:00 – 23:00 uur
NDSM-Werf, Amsterdam