Appelpop 2016 Dag 2

Tweede festivaldag met vele leuke acts.

destaat11

De feestelijke 25e editie van Appelpop is druk bezocht met zo’n 152.000 bezoekers. Het weer was prachtig en op muzikaal gebied waren er veel bijzondere momenten.

Op vrijdag zette Marco Borsato een ongeëvenaarde show neer waarbij er meer zwaaiende armen dan ooit omhoog gingen. Al zijn hits kwamen voorbij en die werden stuk voor stuk en van voor tot achter in de tent meegezongen. Nadat De Likt met hun dampende show de gevoelstemperatuur nog wat omhoog had gekrikt, maakten de Crystal Fighters de zomeravond compleet met strandballen die met veel enthousiasme het publiek in werden gegooid.

Zaterdag was het om het even over de vraag wie meer publiek in de megatent meekreeg: Lil’Kleine & Ronnie Flex lieten hun publiek massaal heen en weer rennen, het meezingen was bij Douwe Bob en De Jeugd van Tegenwoordig niet te missen. Het publiek bij De Staat kon kiezen bij welke van de maar liefst vier kolkende pitten zij zich aansloten en Guus Meeuwis zette voor de vijfde keer op Appelpop één groot feest neer. John Coffey knalde er op het Go-Tan Podium kneiterhard in met ‘Broke Neck’ en gaf alles zodat hun laatste festivalshow iedereen bij zal blijven.

Appelpop weet zich na 25 jaar nog steeds te onderscheiden door als vrijwilligersorganisatie met inmiddels zo’n 700 vrijwilligers en een groot aantal sponsoren een gratis en breed georiënteerd festival neer te zetten. @Appelpop

Fotografie: Hans Kreutzer