Roos Blufpand

Singer-songwriter start duurzame theatertour.

landscape-1458118430-roos-blufpand-door-merlijn-doomernik-vierkant

Deze maand start de nieuwe theatertour van maar liefst 28 shows van singer-songwriter Roos Blufpand. Net als haar album HOE DAN, dat eerder dit jaar verscheen, is deze tour ook zoveel mogelijk duurzaam georganiseerd. Zo reist de band per tourbus op groen gas, wordt de CO2 uitstoot van de gereden kilometers (ook van het publiek!) gecompenseerd en is de merchandise van milieuvriendelijk materiaal.

“Hoe dan? Ik heb geen idee. Het is maar net hoe ik naar de dingen kijk. Soms lijkt er letterlijk alleen maar ellende te zijn in de wereld. En wat doe ik? Niks. Ik leef mijn leventje. Mijn kleine veilige leventje. En zelfs daar weet ik soms een rommeltje van te maken. Want het is gewoon onmogelijk om alles goed te doen. Maar moet ik het daarom niet eens proberen?
Ik wil tegen de stroom in zwemmen, een held zijn als Gandhi. Maar ik wil ook zo graag met de stroom mee drijven. Me licht voelen en genieten van de zachtheid van het water. Van het glimmen door de weerkaatsing van de zon. Ik wil de wereld redden, maar ook gewoon me kunnen bezatten en dan de slappe lach krijgen om niets.
In deze theatershow biecht ik het een en ander op. Want ik ben alles behalve perfect. Ik ben 23 en vertel hoe ik de dingen dubbel zie, hoe ik ze begrijp en niet begrijp. Alles is zo verrekte tegenstrijdig. Hard, ijskoud, maar ook zo verrukkelijk fijn. Ik geloof, ik weet niet waarin, maar ik geloof. ‘Alleen maar liefde’ is mijn lijfspreuk, maar oh, ik kom nog niet eens in de buurt van het naleven hiervan.” – Roos.

Bekijk hier de nieuwe live videoclip van ALLEEN MAAR LIEFDE:

Over HOE DAN

HOE DAN (release 5 februari 2016) bevat net als het debuutalbum IK BEN (2014) alleen maar zelfgeschreven Nederlandstalige (pop)nummers. Dit keer is het werk iets steviger, mede door de productie van Jurriaan JJ Sielcken (Jett Rebel, Lucas Hamming). HOE DAN geeft Roos’ interne strijd weer. Hoe kun je je steentje bijdragen aan een betere wereld en tegelijkertijd gewoon genieten van het leven? Het album is zo duurzaam mogelijk opgenomen.
Bekijk hier de videoclip van HEET:

Bekijk hier de videoclip van IK HEB JE LIEF:

Over ROOS
De 23-jarige zangeres, pianiste en liedjesschrijver Roos Blufpand (1992), met Surinaamse roots, debuteerde op 17-jarige leeftijd met haar theaterprogramma ‘Hollen en Stilstaan’. In 2012 verscheen de gelijknamige EP met bijbehorende tour. Roos speelde op de Parade in Utrecht, verzorgde het voorprogramma van Janne Schra en won de finale van Rabotheater Open Podium. In mei 2014 verscheen haar debuutalbum ‘Ik ben’, waarna Roos te horen was op Radio 1, Radio 2, 3FM en 100%NL, de Rabo Publieksprijs (Rabo Talenten Concours) won en uitgebreid door het land tourde. Het tweede album ‘Hoe dan’ verscheen begin 2016, waarna een clubtour volgde.