Smoove & Turrell

Nieuw album verschijnt 14 oktober.

smoove

Crown Posada is de titel van het nieuwe album van Smoove & Turrell, alweer het vierde van de groep en de opvolger van Broken Toys uit 2014. Crown Posada verschijnt op 14 oktober via Jalapeno Records.
Sterk geïnspireerd door jeugdhelden Scott Walker en James Brown viert Smoove & Turrell op Crown Posade de liefde en het leven en flirt het tweetal met klassieke hiphop vol sirenes en drumbreaks. Turrell draagt daarbij elementen aan uit de rock, soul, disco en pop. Met de ballad Glass laat Smoove & Turrell zich ook van haar kwetsbare kant zien. Het zorgt voor de perfecte balans. Op de nummers verhaalt de groep over politiek, de hoogte- en dieptepunten van het opgroeien in het Noordoosten van Engeland en brengt ze op het titelnummer een ode aan een van de meest historische en iconische kroegen van Newcastle. Het is een mooie mix van exotica en jazz-funk met elegante strijkers en een strakke groove.

Al snel na een toevallige ontmoeting tussen DJ en producer Smoove en zanger John Turrell groeide Smoove & Turrell uit tot een van de meest geliefde soulacts van Engeland. De afgelopen jaren speelde ze wereldwijd op alle toonaangevende festivals.