Bryan Ferry

Zanger geeft bijzonder concert in De Vereeniging.

m_4a
Popicoon Bryan Ferry trad zaterdagavond op in het uitverkochte concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Dit concert is tot stand gekomen in samenwerking met de Nijmeegse poptempel Doornroosje.

Bryan Ferry begon als leadzanger en songwriter van de band Roxy Music.  Toen Roxy Music in 1983 uit elkaar ging, richtte Ferry zich op zijn solocarrière. Het concert in De Vereeniging is al heel lang uitverkocht. Logisch, want die-hard fans zien hun idool het liefst in een kleine, bijzondere lokatie. Ferry omringt zich met een uitstekende tourband met daarin alleen maar topmuzikanten. 71 is ferry nu maar nog lang niet uitgeblust, al is zijn stem wel ietwat aan slijtage onderhevig. Onder meer de hits Slave To Love, Virginia Plain, Love Is The Drug en Let’s Stick Together, naast ook wat nieuw werk, afkomstig van zijn meest recente en alom geroemde album Avonmore waarvan de titelsong en het nummer Driving Me Wild te horen zijn.

Voor de fans is het een uitermate geslaagde avond, waarbij Ferry en zijn band bij herkenbare songs iedereen ook uit de stoelen krijgen.

Fotografie: Rob Herstel Herstelfotografie