Festyland

Festival beleeft geslaagde negende editie.

foto: @[232306510283671:tomdomscom]

foto: @[232306510283671:tomdomscom]

Dit jaar kwamen ruim 28.000 bezoekers af op de negende editie van FestyLand, waarvan 2.000 festivalgangers op camping Hemel te Rijk verbleven.

Op het festivalterrein, gelegen aan het water, konden de bezoekers naast de vertrouwde Jupiler LiveStage en Dance Palace genieten van de goede muziek, het mooie uitzicht over het water en de fijne sfeer. In de Rosso Rocco kwamen de rockers goed aan hun trekken en als de bezoeker zin had om lekker te chillen was je bij Boomshakalak Soundsystem aan het juiste adres. Het buitenterras bij de EetertainTent, diverse ambachtelijke foodstands en theatraal vermaak over het gehele terrein zoals de inmiddels wereldwijd bekende blaasrockers van Heavy Hoempa maakte de festivalbeleving compleet.

Het leverde een reeks aan onvergetelijke hoogtepunten op zoals publiekstrekker De Staat, die het publiek in de afgeladen volle live stage van begin tot eind wist te boeien. BLØF liet dezelfde stage een dag eerder al uit z’n voegen barsten. De allerlaatste festivalshow van Peter Pan Speedrock eindigde in een sympathiek beukende moshpit. Ummet Ozcan en dé hardstyle koning Brennan Heart brachten de fraai gedecoreerde Dance Palace in extase terwijl Kraantje Pappie de uitpuilende Spektakulair van dikke hits voorzag. In de Rosso Rocco rockten Twenty Sicks, Rattlesnake Shake, Vezpa en Fleddy Melculy (BE) de golfplaten van het dak. In de FestyLand Acoustic kon de bezoeker genieten van een goed glas wijn inclusief noten of van een heerlijk versbereide koffie. Daarnaast schotelde deze knusse area ook zeer bijzondere optredens van onder andere Andy Frasco (USA), Baby Blue en The Wetnecks voor. Groot feest was het bij FeestDJRuud XXL, die voor deze laatste festivalshow flink uit heeft gepakt! Op een prachtige locatie dat tot in de puntjes was voorzien van sfeervolle tenten, podia en entourage, beleefden de festivalbezoekers een grootse ervaring in een intieme setting.

Op de website en social media kanalen van FestyLand verschijnt binnenkort de officiële aftermovie van het festival. Via Omroep Brabant is een mooie sfeerreportage terug te zien van dé afsluiting van hét festivalseizoen! Op naar de tiende editie!