Izaline Calister

Zangeres neemt je mee terug in de tijd van Mercedes Sosa, Astrud Gilberto en Gloria Estefan.

m_gbw_2260

Izaline Calister wil in haar nieuwe theaterprogramma wel eens weten hoe je een Latin Diva wordt. Ze begrijpt dat er meer voor nodig is dan een gouden keeltje en onuitstaanbaar gedrag. Ze wil het goed aanpakken en zoekt antwoorden bij de Latijns-Amerikaanse diva’s die haar voor zijn gegaan. De vrouwen die in hun eigen taal, hun eigen muziek zongen en die toch de kans hebben gezien om een miljoenenpubliek over de hele wereld aan zich te binden.

Mercedes Sosa, Astrud Gilberto, Gloria Estefan en Omara Portuondo van de Buena Vista Social Club moeten Calister de leer- en aanknopingspunten opleveren die ze nodig heeft om divastatus te bereiken. Gracias a la Vida, The girl from Ipanema en Dos Gardenias bevatten de felbegeerde sleutel tot succes.

Calister heeft de liedjes van deze door haar zo bewonderde zangeressen goed bestudeerd. Wat moet zij doen om met haar eigen muziek zo’n grote schare groupies op te bouwen? Zijn het de teksten? Is het de stem? Moet ze nou toch maar eens aan de danspasjes? Kan ze nog wel in Groningen blijven wonen? Of draait het uiteindelijk alleen maar om uiterlijk?

Tijdens de show in de Nieuwe Regentes in Den Haag voor een enthousiast publiek neemt Izaline Calister de mensen mee op haar muzikale reis langs haar jeugd in Curacao tot haar leven in Nederland. Dat zorgt voor momenten van heimwee, uitbundigheid, passie en vooral heel veel plezier. @De Nieuwe Regentes

Fotografie: Loes van der Kraats