Lene Lovich

Punk & new wave icoon staat in LuxorLive.

m_3a

Op 9 oktober verzorgde de Amerikaanse zangeres Lene Lovich een optreden in LuxorLive.

De Amerikaanse zangeres Lene Lovich groeide eind jaren ’70 uit tot een icoon in de Punk en New Wave scene. Ze scoorde grote hits met ‘Lucky Number’, “Say when’ en ‘Bird Song’. Haar debuutalbum “Stateless” wordt gezien als een new-wave klassieker. Deze plaat werd gevolgd door de albums “Flex” (1980), “New toy” (1981), “No man’s land” (1982) en “March” (1990).

In 1979 speelde Lovich mee in de film “Cha cha” van Herman Brood. Met Nina Hagen maakte ze in 1986 de protestsong “Don’t Kill the Animals”, tegen het gebruik van proefdieren. Na een lange radiostilte bracht zij in 2005 een nieuw album uit. De excentrieke zangeres denkt nog lang niet aan haar pensioen en toert nog steeds met haar band de wereld over. In LuxorLive was het een unieke kans om deze new-wave pionier te aanschouwen!

@LuxorLive

Fotografie: Rob Herstel Herstelfotografie