Marc O’Reilly

Singer-songwriter komt met nieuw album.
marc

Op vrijdag 28 oktober verschijnt het nieuwe album van  singer-songwriter Marc O’Reilly op Dox Records, gevolgd door een tour door Nederland vanaf 2 november. Op het twaalf nummers lange album combineert de zanger energieke gitaarriffs met diepgaande melancholische teksten.

Voor de eerste keer wordt het werk van de bescheiden, maar uiterst sympathieke Ierse volbloedmuzikant uitgebracht op het Major Label Virgin en in de Benelux op Dox Records. Met zijn songs die het midden houden tussen roots- en bluesrock. verrijkt met folk invloeden en virtuoos gitaarspel legt hij de lat hoog. De vergelijkingen met John Martyn en Ray LaMontagne komen niet uit de lucht gevallen.

De muzikale carrière van Marc O’Reilly begon in 2011 met het in eigen beheer uitbrengen van ‘My Friend Marx’. Met een duidelijk doel voor ogen, de muziek, liet hij zijn medische carrière voor wat het was. Zijn debuutalbum werd een bescheiden succes, met het daaropvolgende album ‘Human Herding’ groeide zijn fanbase gestaag. Optredens op gerenommeerde festivals als Glastonbury en Eurosonic volgden.

En nu, een jaar later, is daar het nieuwe en meest veelzijdige album van de Ier tot nu toe: ‘Morality Mortality’. De nieuwe single Of Nothing inclusief video is onlangs uitgekomen.

https://www.youtube.com/watch?v=a9QzuTC1-38
In november tourt Marc O’Reilly met zijn nieuwe materiaal langs de Nederlandse zalen, waarbij hij onder andere in Amsterdam en Den Haag speelt.
Tracklist
1. Compromise
2. Of Nothing
3. Blinded By
4. Graceland
5. Steal Love
6. Cochain
7. Healer
8. Do They Know
9. Generica
10. Simian Times
11. Three & One
12. SecretTour data

29-10 2 Meter Sessies, Haaksbergen (solo)
30-10 Muziekhuis Leiden (solo)
2-11 Q-factory, Amsterdam
3-11 Hedon, Zwolle
4-11 De Spieghel, Groningen
19-11 Paard van Troje, Den Haag
20-11 Merleyn, Nijmegen