Sherry Dyanne en Michiel Borstlap

Een bijzondere ode aan Billie Holiday.

m_gbw_1878

Gisteren ging in Theater Dakota in Den Haag de voorstelling Billie Holiday in premiere. Sherry Dyanne en Michiel Borstlap brengen hierin een zeer bijzondere muzikale ode van internationaal niveau aan één van de meest legendarische en invloedrijke zangeressen ooit: Billie Holiday.

In een intiem theater als Dakota komt de bijzondere voorstelling ‘Billie Holiday’optimaal tot zijn recht: een ware theatrale beleving. Zangeres Sherry Dyanne weet de muzikale legende Billie Holiday optimaal vorm te geven. Als klein meisje bewonderde zij de jazz zangeres al en dat zie je zeker in de presentatie van deze theatershow. Dyanne transformeert in een jazzclub-achtige ambiance naar Billie Holiday, de zangeres die ook wel bekend was onder haar bijnaam ‘Lady Day’.  Het pure en authentieke stemgeluid van Dyanne komt heel dichtbij dat van een van haar grootste voorbeelden: Billie Holiday.

De pianobegeleiding van Michiel Borstlap mag ook bijzonder genoemd worden. Met zijn prachtige klanken weet de beste jazzpianist van Nederland met zijn rijk geschakeerde spel het publiek te verbazen en te vervoeren.

Billie Holiday van Sherry Dyanne en Michiel Borstap is een voorstelling van een hele bijzondere schoonheid. De komende tijd is het tweetal met deze bijzondere ode aan Billie Holiday in veel Nederlandse theaters te zien.

Fotografie: Loes van der Kraats