Panic! At The Disco

Band pakt Heineken Music Hall in.

m_15064962_10210090226679597_1678898106_o

Panic! At The Disco stond op 14 november in Heineken Music Hall Amsterdam.

De band uit Las Vegas staat erom bekend veel verschillende genres te combineren. Hun nummers bevatten invloeden van pop, elektro, punk en zelfs 60s rock. In Heineken Music Hall lieten ze dat goed zien middels een energieke show.

Panic! At The Disco scoorde ruim tien jaar geleden hun eerst hit met I Write Sins Not Tragedies. In januari van dit jaar brachten Brendon Urie en band alweer hun vijfde studioalbum uit, genaamd Death of a Bachelor met de hitsingles Hallelujah en Victorious. Het geluid van de band op dit nieuwe album omschrijft Brendon Urie als: ”A mix between Sinatra and Queen”. De show die de band in mei van dit jaar speelt in de Melkweg in Amsterdam was binnen enkele minuten uitverkocht. Panic! At The Disco wordt geroemd om hun kwalitatieve en energieke liveshow.

Het succes van Panic! At The Disco begon in 2005 toen hun debuutalbum, A Fever You Can’t Sweat Out, verscheen. Op het album staat de gigantische hit I Write Sins Not Tragedies. De band breekt hiermee door in Amerika en niet veel later volgt de rest van de wereld. Het album bereikt de status van dubbel platina in thuisland de Verenigde Staten. Met hun tweede album Pretty. Odd. (2008) zoekt de band hun geluid in een andere hoek, namelijk de 60s rock van de The Beatles en The Beach Boys. Hun derde studioalbum Vices & Virtues volgt drie jaar later. In 2013 verschijnt Too Weird to Live, Too Rare to Die waarin de band een meer Electro sound creëert.

Fotograaf Paul Barendregt legde het concert op de gevoelige plaat vast.