Guus Meeuwis

Zanger presenteert spectaculaire Wintereditie van Groots met een Zachte G.

m_guus-winter-18

Guus Meeuwis trapte gisteravond met een spectaculaire show de uitverkochte eerste editie van Groots met een Zachte G – De Wintereditie af. Gehuld in winterse sferen trakteerde Guus zijn bezoekers in de Ziggo Dome op alles dat de decembermaand zo bijzonder maakt: Sinterklaas, de Kerstman, een muzikale terugblik én vooruitblik en vooral veel sneeuw.

Direct bij de opening van het concert zet Meeuwis de toon door samen met de ruim 15.000 bezoekers zijn onofficiële volkslied “Brabant” te zingen. De zanger belooft zijn fans een avond vol verrassingen en voegt gelijk de daad bij het woord door het te laten sneeuwen in de Ziggo Dome en een leger Pieten uit het dak van de poptempel te laten neerdalen die Sinterklaas naar het podium begeleiden.

Tijd om op adem te komen is er nauwelijks voor de fans, als Guus niet veel later zijn eerste speciale gast van de avond op het podium ontvangt; olympisch kampioene Sanne Wevers. Er volgt een adembenemende oefening op de balk waarin zij overduidelijk laat zien goud waard te zijn. Meeuwis rijgt vervolgens hit aan hit om daarna de muzikale pakjesavond pas echt te openen, waarbij Guus -de in zijn ogen muzikale belofte voor 2017- Charl Delamarre introduceert aan zijn publiek.

Bij een Wintereditie kan de Kerstman niet ontbreken en die rol wordt op zeer komische wijze ingevuld door vriend Jeroen van Koningsbrugge, die vanuit achterin de zaal in een arrenslee zijn opkomst maakt om samen met Meeuwis een rits aan kerst klassiekers ten gehore te brengen.

Tot slot maakt Diggy Dex zijn opwachting om samen met Guus hun kersverse nummer 1 single “Tabee” in te zetten. Het lied typeert hoe deze avond ook is bedoeld: een moment van gezamenlijk terugblikken op het afgelopen jaar en vol verwachting uitkijken naar al het moois dat komen gaat. Guus verlaat het imposante hoofdpodium om tussen het publiek op een klein podium middenin de Ziggo Dome zijn fans te bedanken voor het afgelopen jaar. Met “Per Spoor” laat hij uiteindelijk weten toch verknocht te blijven aan zijn Brabant en nodigt iedereen uit voor alweer de elfde editie van zijn stadionconcertreeks in Eindhoven.

Guus Meeuwis: “Man dit was gaaf! Van begin tot eind heb ik met een glimlach van oor tot oor staan genieten van ons publiek en alle gasten die voorbij kwamen. Ik heb écht genoten. We wilden iets anders dan in het stadion in Eindhoven maar wel de tent op z’n kop zetten en ik denk dat dit gelukt is haha. Deze avond smaakt heel erg naar een traditie!”

Fotografie: Arnold vd Horst www.arnold-fotografie.nl