Pam Feather

Zangeres weer helemaal terug met nieuwe EP.

pam

Zes jaar na de release van haar succesvolle debuutalbum ‘Feather Tales’ brengt Pam Feather haar nieuwe EP ‘Wish I Never’uit. En er zit de komende tijd nog veel meer aan te komen. Hoog tijd om de Rotterdamse singer-songwriter weer eens onder vier ogen te spreken.

Door Anneke Ruys

Pam Feather heeft een afwisselende tijd achter de rug. Na veel positieve reacties over haar succesalbum ‘Feather Tales’ trad ze heel veel op en werd ze overal voor gevraagd. Zo was ze te bewonderen bij DWDD, stond ze op het North Sea Jazz Festival en in het voorprogramma van Erykah Badu. Maar voor Pam Feather stonden de afgelopen jaren niet alleen in het teken van muziek. Na een periode van drukte neemt Pam wat gas terug. Hierna bracht ze een aantal nieuwe singles uit, waaronder de single ‘Roller Coaster Ride’. Pam Feather tourde onder meer door het land met de band Sven Hammond Soul. “Met hem deden we een clubtour door heel Nederland. De zalen waren vol en de sfeer was super gezellig. Dit vond ik een hele toffe ervaring. In de toekomst zou ik graag op tournee willen in Nederland met mijn eigen band”.

Nieuwe ervaringen

Pam rondde recent haar studie Ondernemen af aan de Hogeschool Rotterdam en wilde buiten het maken van muziek ook nieuwe ervaringen opdoen. “Muziek maken is behalve een leuk beroep ook een business. Naast de muziek wil ik zelf ook op de hoogte zijn van de zakelijke kant van het beroep. Ik vond het belangrijk om in ieder geval een extra diploma op zak te hebben en me meer te verdiepen in de industrie”. Pam realiseert zich ook dat een muziekcarrière niet altijd even makkelijk is. “Het is erg kostbaar allemaal dus ben je constant bezig met mogelijkheden om alle mogelijkheden te onderzoeken. Mensen kunnen je maken of kraken. Het ene moment ben je hot en het andere moment moet je keihard vechten voor je plekje. Al helemaal als je zelfstandig bent. Gelukkig heb ik wel een gedreven en vast team om me heen die me steunen. Ik heb een vast management en een gedreven team om me heen. Momenteel kan ik nog niet leven van de muziek. Ik heb gelukkig wel een baan als muziekdocent op basisscholen. Ik vind dit heel erg leuk om te doen. Het is erg dankbaar werk waar ik ook weer inspiratie uit krijg. In de toekomst zou ik het leuk vinden om kinderliedjes te schrijven. Liedjes geschikt voor de basisschool met lesstof erbij zodat docenten van nu ook aan de slag kunnen met meer moderne nummers”.

pam-feather-wish-i-never-ep

Toekomst

Maar dat is echt toekomstmuziek want nu is Pam Feather weer volop bezig met haar eigen liedjes. Na haar studie had ze veel ideeën en inspiratie voor nieuwe songs en ging aan een nieuw repertoire werken. Vier nummers zijn alvast verzameld op de ‘Wish I Never’ EP. Een van de nummers daarop is de titelsong ‘Wish I Never’. “Dat liedje schreef ik een paar jaar geleden samen met Alexander van Popta. Het is een nummer waar ik meteen een bepaald gevoel bij kreeg. Steeds als ik het live bracht dan raakte het me weer. Ook het publiek dat naar mijn optreden kwam, kreeg datzelfde gevoel. Vaak werd mij dan ook gevraagd of die song ook nog eens een keer op een cd kwam. Nu is het zover! Je vindt het liedje terug op mijn EP, samen met nog drie songs die me na aan het hart liggen. De EP heeft een overkoepelend thema en gaan over de ups & downs in de liefde”.

Wat mogen we de komende tijd van Pam Feather verwachten? “Ik heb nog meer liedjes klaar en ben ook nog nieuwe songs aan het schrijven. Als alles volgens plan gaat dan komt er de komende tijd misschien weer een nieuwe EP van me uit. Ik zou dolgraag zoveel mogelijk optreden en mijn muziek aan zoveel mogelijk mensen laten horen”.

Voor meer informatie over Pam Feather en haar muziek en optredens kijk je op www.pamfeather.com