Trijntje Oosterhuis

Zangeres met akoestische Kerstavond in Haagse Nieuwe Kerk.

m__gbw3941

In de donkere dagen rondom kerst ging een lang gekoesterde wens van Trijntje Oosterhuis in vervulling. Ze ging met ‘A Christmas Evening with Trijntje’op tournee langs een aantal Nederlandse kerken. De bezoekers van de Nieuwe kerk in Den Haag beleefden op 30 december een soulvolle Kerst.

Tijdens de sfeervolle concerten zong Trijntje in een akoestische sfeer kerstliedjes die dicht bij haar hart liggen, zoals de traditionals Have Yourself a Merry Little Christmas en Let It Snow. Uiteraard stonden ook haar eigen songs zoals ‘Miss You Most at Christmas Time’ en ‘What Christmas Means To Me’ op het programma.

“December is een feestmaand die voor mij altijd een geweldige sfeer met zich meebrengt, een mooi moment om dit samen met mijn publiek te beleven,” vertelt Trijntje Oosterhuis op haar website. “Het is geweldig om in de Amerikaanse traditie, zoals Aretha Franklin, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra en Stevie Wonder dat ook deden, kerstsongs te mogen zingen. Het wordt een soulvolle kerstavond”.

Tijdens de concerten zingt Trijntje samen met haar gitarist, Leonardo Amuedo, in een akoestische sfeer kerstliedjes die dicht bij haart hart liggen, zoals de traditionals Have Yourself a Merry Little Christmas en Let It Snow. Uiteraard stonden ook haar eigen songs zoals Miss You Most at Christmas Time en What Christmas Means To Me op het programma. @Nieuwe kerk

Fotografie: Loes van der Kraats