The Black Marble Selection

Nieuw album Greener Than The Other Side verschijnt 24 februari 2017.

marble

Op 24 februari 2017 verschijnt het nieuwe album van The Black Marble Selection getiteld Greener Than The Other Side. Het album is volledig analoog en met vintage apparatuur opgenomen in de nieuwe PAF! Studio onder productionele leiding van Dave von Raven (The Kik) en Marcel Fakkers (The Madd). De psychedelische melodieën en gitaarlijnen voeren je terug naar de jaren zestig en doen denken aan bands als The Kinks, The Zombies en The Beach Boys. The Black Marble Selection gaat vanaf maart 2017 op tournee door Nederland, België en Duitsland.
Na het plotselinge vertrek van haar voorman besluit The Black Marble Selection begin 2016 een nieuwe creatieve richting in te slaan en duikt de studio in om elf nieuwe nummers op te nemen. De ruige underground rythm & blues sound wordt getransformeerd naar een volwassen en meer gevarieerd geluid waarin instrumenten als theremin en blokfluit samenvloeien met gitaar en orgel. Greener Than The Other Side staat vol uptempo liedjes waar de voorliefde voor de jaren ’60 vanaf spat.

Déjà Entendu is de eerste single van het nieuwe album. Bekijk de video hier:
Sinds de release van het debuutalbum Under Her Spell in 2015 heeft de band in heel Nederland opgetreden. Als openingsact voor The Kik, tijdens de Popronde en diverse festivals waaronder Mundial en Paaspop. The Black Marble Selection geeft op vrijdag 9 december de eerste van drie try-out shows. De albumreleaseshow vindt op vrijdag 3 maart plaats in de Melkweg in Amsterdam.  Bekijk hier een overzicht van alle Nederlandse tourdata:

09/12   De Piek, Vlissingen (Try Out)
16/12   Mezz, Breda (Try Out)
06/01   Altstadt, Einhoven (Try Out)

02/03   V11, Rotterdam
03/03   Melkweg, Amsterdam
10/03   Hedon, Zwolle
11/03   Paradox, Tilburg