100%NL Awards

Regen aan prijzen in A9 Studios in Uitgeest.

O'G3NE wint categorie Beste Zangeres op de 100 % NL Awards [fotocredit Harold Versteeg | BrunoPress]

O’G3NE wint categorie Beste Zangeres op de 100 % NL Awards [fotocredit Harold Versteeg]


Dinsdagavond zijn de winnaars van de 100% NL Awards 2016 bekendgemaakt, dé prijzen voor de muziek van Nederland. Dit jaar zijn O’G3NE, Marco Borsato, Kensington, Miss Montreal, Maan en Sam Feldt, Lucas & Steve ft. Wulf door de luisteraars gekozen tot de winnaars van de 100% NL Awards. Niet eerder werd er door de luisteraars van 100% NL zo massaal gestemd.

 

De artiesten namen tijdens een feestelijke uitreiking in A9Studios in Uitgeest hun 100% NL Award in ontvangst. De prijzen werden uitgereikt door o.a. Bertie Steur (winnares Expeditie Robinson), Rico Verhoeven (winnaar gevecht Rico-Badr), Buddy Vedder en Robin Martens (winnaars Dance Dance Dance). Ook waren er optredens van Diggy Dex & Paul de Munnik, Sam Feldt, O’G3NE en Nick & Simon. De uitreiking was te volgen op 100% NL en via de social media-kanalen van het radiostation.

 

Winnaars

O’G3NE is voor de 100% NL luisteraar de grote favoriet voor de categorie ‘Zangeres van het Jaar’. De zusjes zijn ongekend populair en kunnen nu al rekenen op een trouwe schare fans tijdens het Songfestival.

In de categorie ‘Zanger van het Jaar’ versloeg Marco Borsato zijn collega’s Dotan, Guus Meeuwis, Nick & Simon en Douwe Bob. Het is de zesde 100% NL Award die de ongekroonde koning van de Nederlandse Popmuziek mee naar huis mag nemen.
De 100% NL Award voor ‘Band van het Jaar’ is voor Kensington. Vorig jaar gingen zij er ook al met deze prijs vandoor.

Miss Montreal kreeg de 100% NL Award ‘Album van het Jaar’ voor haar album Don’t Wake Me Up, met onder andere de hits ‘Love You Now’ en ‘One Last Drink’. The Voice of Holland-winnares Maan werd door maar liefst 48% van de luisteraars gekozen tot de ‘Doorbraak van het Jaar’.

De samenwerking tussen Sam Feldt, Lucas & Steve en Wulf, waar de hit ‘Summer On You’ uit voortkwam, sleept de 100% NL Award voor ‘Hit van het Jaar’ in de wacht. Deze hit was het afgelopen jaar niet van de radio weg te denken en is voor de 100% NL luisteraar de grote favoriet.

Muziekmoment van het jaar
O’G3NE is de winnaar van de 100% NL Award voor het ‘Muziekmoment van het Jaar’. De drie zussen winnen de 100% NL Award voor hun optreden in De Beste Zangers van Nederland, waar ze een loepzuivere versie van de Emeli Sandé-hit ‘Clown’ zongen.

 

Tickets
Tijdens de awardshow vliegen niet alleen de 100% NL Awards om de oren, maar zijn er ook optredens van echte 100% NL artiesten! Onder andere O’G3NE, Diggy Dex en Nick & Simon staan op de bühne. Sam Feldt van dé zomerhit ‘Summer On you’ draait een live-set om het feest in stijl af te sluiten!

 

12 Sep 2016 | Nieuws
Nick & Simon winnen 100% NL Oeuvre Award 2016!
Op 12 september hebben Nick & Simon de 100% NL Oeuvre Award 2016 in ontvangst mogen nemen. Winston Gerschtanowitz had de eer om deze op een hele gave manier aan hen uit te reiken. De 100% NL Oeuvre Award is dik verdiend, want na 10 jaar succes zijn Nick & Simon niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld.

Winston is in stijl met een speedboot vanuit Monnickendam naar Volendam gevaren, om daar vervolgens het Volendamse zangduo te verrassen. Nick & Simon zaten nietsvermoedend in overleg toen Winston ze via een megafoon naar buiten riep. De mannen waren totaal overdonderd toen ze de 100% NL Oeuvre Award in handen kregen. “Meestal is een Oeuvre Award een afsluiting. Natuurlijk sluiten we nu de eerste 10 jaar af, maar we zijn zeker van plan om er nog 10 jaar aan vast te plakken”, vertelt Nick. “100% NL heeft ons de afgelopen 10 jaar heel erg gesteund en daarom zeg ik: samen op naar ons 20-jarig jubileum”, zegt Simon enthousiast.

 

10 jaar Nick & Simon
Het is een bijzonder jaar voor Nick & Simon. Ze maken namelijk al 10 jaar lang fantastische muziek samen. Laat dat nou net een perfect moment zijn om de Oeuvre Award aan hen te overhandigen! Om het 10-jarig jubileum extra goed te vieren, geven Nick & Simon drie speciale jubileumconcerten in Ahoy Rotterdam op 16, 17 en 18 december.

Het is de zevende keer dat 100% NL een Oeuvre Award uitreikt. Eerder ontvingen René Froger, Paul de Leeuw, Jan Smit, BLØF, Marco Borsato en Guus Meeuwis de popprijs.

Tekst: 100% NL

Fotografie: Harold Versteeg