Gregory Page

Nieuw album So It Goes verschijnt 21 april.

gregory paige

In de geest van Johhny Cash, James Taylor en Willie Nelson is het nieuwe album van Gregory Page geïnspireerd op de ervaringen van een derde generatie Iers-Armeense muzikant, die zijn leven documenteert met de pen van een dichter. So It Goes verschijnt op vrijdag 21 april en bevestigt de status van Gregory Page als een van Amerika’s meest toonaangevende songwriters. De albumreleaseshow vindt op zondag 7 mei plaats in foyer de Nok in Carré Amsterdam.

So It Goes vertelt het verhaal van een immigrant die naar Amerika komt en naar het leven kijkt door de ogen van een muzikant en dit vertaalt in 12 nieuwe oorspronkelijke songs met beeldend realisme, gevoeligheid en humor; begeleid door gitaar, banjo, cello en zelfs een 30 koppig orkest en koor.

De opnames hebben plaatsgevonden in zijn woonplaats San Diego en in zijn geadopteerde huis in Amsterdam, samen met een indrukwekkende lijst muzikanten waaronder: Greg Leisz (Ray LaMontagne / Ryan Adams) op pedal steel guitar, Jim Soldi (Johnny Cash) op elektrische gitaar en Dennis Caplinger (Eric Clapton) op viool & banjo ; onder leiding van Jeff Berkley en goede vriend Jason Mraz die backing vocals doet op het nummer Hollywood’s Heroes.

Gregory Page is een unieke artiest die beschikt over het vermogen om het hedendaagse leven te observeren en dit op realistische, gevoelige edoch humoristische wijze in zijn teksten te verwerken. Over de jaren is Page uitgegroeid tot een meesterlijk tekstschrijver. Zijn nostalgieopwekkende nummers worden gedragen door zijn doorleefde stemgeluid en voeren de luisteraar mee naar de jaren dertig, de hoogtijdagen van de folk, jazz en americana.

Hollywood’s Heroes is de eerste single van So It Goes en hier te beluisteren:

Gregory Page is vanaf 17 maart in Nederland voor een aantal optredens. Bekijk de website voor alle tourdata. In mei komt Page terug voor meer optredens.