THE LIFE I LIVE

Festival eert Koning Willem-Alexander.

life i live

50 live acts op Koningsnacht en –dag in Den Haag

Met een Koninklijke Abraham in aantocht maakt het gratis toegankelijke muziekfestival THE LIFE I LIVE haar complete programma bekend. Ter ere van de 50e verjaardag van Koning Willem-Alexander spelen op verschillende pleinen in de Haagse binnenstad 50 live acts op Koningsnacht en Koningsdag (26 en 27 april 2017). Eén van de podia staat pal voor paleis Noordeinde – het werkpaleis van de koning. Nieuw toegevoegd aan de line-up zijn onder andere Fresku & Mocromaniac, Sven Hammond, Jeangu Macrooy, Hunee, Birth of Joy, Death Alley, Sarah-Jane, Ed Struijlaart en Rob Dekay.

Bevestigde namen
THE LIFE I LIVE vindt dit jaar voor het eerst op twee dagen plaats. Voor woensdag 26 april (Koningsnacht) zijn bevestigd: MY BABY, Kraak & Smaak (live), Fresku & Mocromaniac, Indian Askin, Hunee, Intergalactic Gary, Polynation, Compact Disk Dummies, CUT_, Tears & Marble, Con Brio, Pat Smith & Friends, Birth of Joy, Death Alley, The Mysterons, Darlyn, Pink Oculus, Sarah-Jane, Ephemerals, ISLAND, The Stangs, The Hazzah, JEANS & Twice Upon A Time, Nachtschade, Woof Woof Ridicule, Folk Road Show, The Navigators, Jeabanks & Jama, Beyond The Moon, Yaell Campbell, Tub, The Sugar Skulls, Blue Caravan, Something Like Sunshine, The Last, Tabass-co en DJ Sunny Sjoerd.

Sarah-Jane

Op donderdag 27 april (Koningsdag) geven de volgende artiesten acte de présence: Sven Hammond, Jeangu Macrooy, La Chiva Gantiva, The Cool Quest, Ed Struijlaart, Linde Schöne, Rob Dekay, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, Paul Sinha, Rilan & The Bombardiers, Tom Tukker en Jon Tarifa.

Life INieuw hoofdstuk
THE LIFE I LIVE staat telkens in het teken van verbinding en verbroedering. De affiche toont artiesten dwars door verschillende genres heen, van Nederland tot ver buiten onze landsgrenzen. Nooit eerder programmeerde THE LIFE I LIVE zo breed: indiepop, hiphop, singer/songwriters, rock, folk, soul, funk, world, elektronica en dance. Met als groter doel iedereen in de Hofstad te laten genieten van geweldige nieuwe muziek. “Op deze manier creëren we een ultiem saamhorigheidsgevoel rondom de dag dat onze koning 50 wordt en voegen we een nieuw hoofdstuk toe aan de rijke pophistorie van de stad Den Haag”, aldus organisator Arthur Pronk.

THE LIFE I LIVE
THE LIFE I LIVE is vernoemd naar de hit waarmee Haagse beatgroep Q65 zo’n 50 jaar en 9 maanden geleden de top-40 bestormde. Het leverde de groep een internationale cultstatus op en in Nederland werd het nummer uitgeroepen tot beste Nederpop track ooit. Joop Roelofs, een van de oprichters van Q65, is ieder jaar als eregast aanwezig bij THE LIFE I LIVE. Tegenwoordig staat THE LIFE I LIVE vooral bekend als een van de meest gezellige en drukst bezochte stadsfestivals van Nederland met jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers. Meer informatie op www.thelifeilive.nl.